Novosti

Po prvi put u Hrvatskoj: prirodne metode protiv ćelavosti i vitiliga

Nevjerojatne transformacije mlade make up artistice Valentine Švajcer koja prva u Hrvatsku dovodi rekonstrukciju areola i bradavica te rješava probleme ćelavosti i vitiliga.

Valentina Švajcer naizgled bi svojim životom mogla biti jedna sasvim regularna mlada žena koja ima završen fakultet i stalni posao na kojem je svakodnevno do 15 sati. No, ovo se definitivno odnosi samo na prvu polovicu dana njezinog osebujnog života jer čim izađe s posla, ona se pretvara u pravog maga profesionalnog šminkanja i estetskog tetoviranja s položenim ispitom i certifikatom talijanske škole Callegari u Milanu gdje je završila edukaciju za Make Up Art, povijest šminke, korekciju lica, filmsku i televizijsku šminku te photoshooting.

Praktični dio edukacije i prve angažmane odradila je također u Milanu, da bi nakon toga nastavila dugogodišnji rad u Hrvatskoj s isključivo vrhunskom i profesionalnom kozmetikom poznatih renomiranih svjetskih kuća poput Yveis Saint Laurenta, Chanela, Art Decoa, Diora, Maca, te kozmetikom za pripremu lica.

Vrhunac Valentininog usavršavanja tek dolazi na red. Prije nekoliko tjedana vratila se s edukacije pod nazivom Medical Micropigmentationte nam u Hrvatsku donosi pravu bombu. Ona je, naime, trenutno jedina licencirana osoba za tretman medicinske micropigmentacije za rekonstrukciju postojećih ili potpuno novih areola i bradavica. 

Najčešći klijenti ovog tretmana su osobe oboljele od karcinoma dojke. Rekonstrukcija se izvodi na najvišem nivou higijene, preciznim skiciranjem i iscrtavanjem, kojim se postiže 3D efekt, zbog čega je konačni rezultat identičan prirodnoj areoli.

Valentini, velikoj i aktivnoj humanitarki koja se dugi niz godina bavi zaštitom životinja, odavno je jasno da niti jedan posao nema pravi okus ukoliko ne postiže neki viši smisao, neku empatiju i duhovnu dimenziju u obliku pomoći onima kojima je to najviše potrebno. Tako je njezina velika želja da uz svoje regularne tretmane, jedan dan u tjednu u potpunosti posveti ženama oboljelim od karcinoma koje trebaju rekonstrukciju areola i bradavica i to besplatno.

Najveću revoluciju svakako će izazvati činjenica kako je kroz tretmane „Sklap micropigmentation“ Valentina u mogućnosti riješiti sve probleme prorijeđene kose, ćelavosti, alopecije, zulufa, brkova i brada kod muškaraca te prorijeđene kose i alopecije kod žena. Iako spada u tretman polutrajne tetovaže, nije klasična tetovaža, nego metoda koja se izvodi organskim pigmentima, koje se usklađuju sa prirodnom bojom kose, koja se bira po korijenu prave kose, a trajnost je do dvije godine. Tretira se na način mehaničkog unošenja pigmenta najtanjom iglicom u prvi epiderm kože, po površini gdje nema kose, te prijelazu do postojeće kose, sa duplo manjim i rjeđim unosom radi stapanja. Bezbolni, revolucionarni tretman koji rješava jedan od najvećih problema današnjice, posebno kod muškaraca.

A koliko su daleko otišle prirodne metode i tretmani mikropigmentacije dovoljno govori činjenica kako postoji rješenje i za problematiku vitiliga – poznate stečene i ograničene depigmentacije kože koja je sklona širenju i često se javlja s drugim bolestima te predstavlja nerješiv problem mnogim ljudima. Bolest zahvaća 1 do 2 posto europske populacije, dok je u nekim narodima i češća.

Obolijevaju podjednako osobe oba spola. Vitiligo može početi u bilo kojoj životnoj dobi no najčešće se pojavljuje između desete i tridesete godine života. Vitiligo tretman izvodi se mikropigmentacijom organskog pigmenta na površinu kože koja je izgubila prirodni pigment unošenjem tri različite boje koje se biraju po odgovarajućem pigmentu kože, a nakon toga se dolazi na tretman nakon mjesec dana, kako bi se točno vidio odgovarajući pigment koji odgovara koži.

Prije ove specijalizacije, na interes mnogih djevojaka, Valentina je počela i s individualnim tečajevima šminkanja, kako bi svaku ženu naučila da istakne svoju ljepotu uz pomoć raznih trikova, korekcija i općenitog šminkanja. Njezin strastveni interes za proučavanje ljudskog lica i tijela poticao ju je na daljnja usavršavanja i edukacije pa tako popularnu japansku metodu iscrtavanja obrva, Valentina Švajcer radi već nekoliko godina po licenci i među prvima u Hrvatskoj, a njezinom radu su doprinijele više od nekoliko tisuća zadovoljnih klijentica koje dolaze na ovaj tretman ili na edukacije iz cijele Hrvatske i drugih zemalja što predstavlja veliku potvrdu njezinog profesionalnog rada.

Japanska metoda iscrtavanja obrva koja se radi u studiju ove uspješne artistice je vrsta permanentne šminke i sam postupak daje sasvim drukčije rezultate nego trajna šminka. Pigmenti koji se unose apliciraju se mikroiglicama različitih boja i debljina kako bi se što više prilagodile prirodnim dlačicama obrva. S Japanskom metodom se postiže potpuno prirodan izgled obrva, obzirom da se svaka dlačica zasebno iscrtava i tako imitira prirodne dlačice.

– Tretmanu se podvrgavaju i žene i muškarci svih dobnih skupina kojima se oblika samih obrva usklađuje prema njihovim željama ili u skladu sa godinama, no prije svega u skladu i prema obliku lica što bi značilo da ne postoje identične obrve istog kalupa jer svako lice ima individualne crte i boje. – ističe Valentina, jedna od prvih u Hrvatskoj koja se počela baviti ovim načinom oblikovanja obrva.

Ovdje možete pronaći razloge gubitka kose kod muškaraca, a ako želite da vaša kosa ima veći obujam – pogledajte ovdje

G. H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo