Počeo 3. Festival maslinovog ulja - Ordinacija.hr

Novosti

Počeo 3. Festival maslinovog ulja

Zagrebački festival maslinovog ulja ponovno je otvorio svoja vrata.
Predlažemo da od danas do 19. studenog posjetite Centr Kaptol i prostore Wine&Gastro Akademije te strukovnog partnera oleoteke Uje.

Festival maslinovog ulja ove je godine, po 3. put, otvorio svoja vrata svim zaljubljenicima u ponajbolja maslinova ulja. Najbolji hrvatski maslinari, poput Olee bb – Oleum Viride, Agrolaguna, obitelji Balija, MIH-a, Fiore, Bibicha, Lesine, Brachije, Zigantea, Olynthije i brojnih drugih okupili su se kako bi svi ljubiteljima maslinovog ulja prezentirali svoje vrhunske proizvode.

Ove godine na Festival stiže i Marco Oreggia, urednik najpoznatijeg svjetskog vodiča maslinovih ulja L’Extravergine i vjerojatno najveći svjetski autoritet za maslinova ulja, koji će na press konferenciji, 17. studenog u 12 sati govoriti o svjetskoj slavi kvalitetnih hrvatskih maslinovih ulja. Istoga dana bit će promoviran i novi časopis Maslinar.

Događanja na Festivalu

Tijekom Festivala, na 2. katu Centra Kaptol svi zainteresirani posjetitelji svakog dana, od 17 do 21 sat, moći će besplatno degustirati brojna maslinova ulja te ih kupiti u prostorima Wine&Gastro Academy od strane strukovnog partnera W&G Akademije – oleoteke Uje. Za vrijeme degustacija, posjetitelje će zabavljati klapa Batuda. Predavanja na temu maslinovog ulja održat će u popodnevnim satima Rene Bakalović i dr. Branko Vrčić. U četvrtak, 19. studenog, održat će se cooking show u kojem će se poznati hrvatski kuhari, udruženi s maslinarima, zabavljati kuhajući jela s maslinovim uljima.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo