Novosti

Počeo je Tjedan ADHD-a!

Glavni simptomi ADHD-a su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost, a zastupljen je kod oko 3 – 5 posto školske djece. Djeca s ADHD-om često su prepoznata kao “zločesta”, “neodgojena” i “lijena”, a zapravo pravim pristupom oni otkrivaju da su izrazito znatiželjni, maštoviti i puni energije koja se itekako dobro može usmjeriti.

kSlužba za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” organizira javnozdravstvenu tribinu “Savjeti roditeljima djece s ADHD/ADD”. Predavači na tribini su prof. dr. sc. Dubravka Kocijan-Hercigonja, spec. neuropsihijatar i Vesna Hercigonja-Novković, prof. defektolog. Tribina će se održati u četvrtak, 22. rujna 2011. godine u Velikoj dvorani Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Mirogojska cesta 16 u 13:00 sati.

Udruga za razumijevanje ADHD-a “Buđenje” organizira predavanja predsjednika Udruge Marka Fereka na temu: “Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo“. Predavanja će se održati u Zagrebu, Karlovcu, Splitu i Rijeci.

Predavanje govori o različitosti svakog pojedinca te da odstupanje od normi može biti velika prednost. Namijenjeno je roditeljima, učiteljima, odgajateljima, stručnim suradnicima te svima čije su područje interesa djeca i mladi.

Raspored predavanja potražite na www.budenje.hr, a više o ADHD-u pročitajte u intervjuu sa psihologom Trpimirom Jakovinom.

Izvor: Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo