Novosti

Počeo nacionalni ICT tjedan “eSkills Week”

Bez računalne pismenosti danas je nezamislivo govoriti o izgradnji konkurentnog ili inovativnog gospodarstva, a u sklopu tjedna promovira se cjelokupna ICT industrija te ICT karijere i zanimanja.

Nacionalni ICT tjedan (eSKills Week) je inicijativa je koja se organizira drugu godinu za redom, a koja će se trajati od 8. do 12. travnja. Glavni partneri projekta ove su godine su FER, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Moj Posao, Tehničko Veleučilište Zagreb te Visoka škola za primijenjeno računarstvo “Algebra”. Tjedan se odvija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Nacionalni ICT tjedan usmjeren je prvenstveno na podizanje svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičkih i digitalnih vještina, a koje su danas nužan preduvjet za izgradnju inovativnog gospodarstva. Cilj je ove inicijative, kroz razne aktivnosti, događaje, tribine i javne nastupe, koji će se događati tijekom spomenutog tjedna, obilježiti važnost ulaganja u razvoj informatičkih vještina i kontinuirano rastuću potražnju za radnom snagom koja posjeduje informatičke vještine te promovirati ICT industriju. Bez računalne pismenosti danas je nezamislivo govoriti o izgradnji konkurentnog ili inovativnog gospodarstva, a u sklopu tjedna također se promovira cjelokupna ICT industrija te ICT karijere i zanimanja.

Svrha kampanje je informirati učenike, studente, mlade stručnjake, poduzetnike, poslodavce te kreatore politika o nizu mogućnosti koje informatička pismenost i ICT zanimanja nude te podići svijest javnosti o važnosti kontinuiranog ulaganja u obrazovanje, osposobljavanje radne snage te prednosti podizanja i razvoja informatičkih vještina. Kampanja naglašava rastuću potrebu za kvalificiranim ICT korisnicima i stručnjacima, kao i niz mogućnosti koje ICT povezana zanimanja nude, a bez kojih se danas ne mogu graditi buduća konkurentna gospodarstva.

Detaljan raspored događanja u sklopu tjedna može se pronaći na službenim stranicama inicijative eSkills.hr.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo