Novosti

Počeo Tjedan udruga na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu kralja Tomislava, Tjedan udruga koji se u organizaciji Grada održava 12. godinu zaredom.

jKako se čulo, cilj organizatora jest da se šira javnost upozna s radom udruga, njihovim programima i članovima, a ove se godine prijavilo 150 udruga različitih djelatnosti, od onih koje se bave osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi do udruga branitelja iz Domovinskog rata, udruga s područja tehničke kulture i javnozdravstvenih udruga, te udruga za prevenciju ovisnosti.

Iako je kiša malo poremetila program otvaranja, pa su Klinci s Ribnjaka nastupili nešto kasnije, bila je to prigoda da se istakne kako se ovogodišnji tjedan, u skladu s činjenicom da je Europska komisija 2012. proglasila Europskom godinom aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, provodi upravo u tom duhu. Tako će se u srijedu, 13. lipnja, također na Trgu kralja Tomislava održati okrugli stol pod nazivom Udruge u skrbi o starijim osobama.

Do petka, 15. lipnja, do kada traje manifestacija, na pozornici će nastupati pjevački zborovi i plesne skupine, a na četrdesetak štandova organizirana je i prigodna prodaja.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo