Novosti

Podrži akciju “Sat za planet Zemlju”

Hrvatski gradovi će se u subotu, 26. ožujka pridružiti velikim svjetskim metropolama koje posljednje subote u ožujku na sat vremena gase rasvjetu na svojim najupečatljivijim znamenitostima.

Tako će od 20.30 do 21.30 sati diljem svijeta biti ugašena rasvjeta na najpoznatijim znamenitostima – Eiffelovom tornju, Buckinghamskoj palači, Brandenburškim vratima, Operi u Sydneyu, piramidama u Kairu, Colosseumu u Rimu i drugima.

kI Hrvatska će se pridružiti ovoj inicijativi gašenjem rasvjete na Dubrovačkim zidinama, osječkoj Tvrđi, Poljani Ivana Pavla II u Zadru i drugim znamenitostima u većim gradovima. Podršku akciji u vidu pisma potpore dao je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a svojim pokroviteljstvom akciji se pridružio i UNESCO.

“Sat za planet Zemlju” potiče stotine milijuna ljudi da poduzmu pozitivne mjere za zaštitu okoliša, potičući štednju energije tijekom cijele godine.

Globalna inicijativa WWF-a Sat za planet Zemlju nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem podizanja svijesti donositeljima odluka i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju.

Ambasadori ove akcije u Hrvatskoj su poznati glazbenici – Ivana i Marija Husar, Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić.

         

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo