Novosti

Pogledajte unutra i otkrijte neverbalni jezik tijela

Sanela Janković Marušić, plesna je umjetnica, docentica umjetnosti iz područja scenskog pokreta te psihoterapeutkinja pokretom i plesom.

Diplomirala je sveučilišni studij suvremenog plesa na London Contemporary Dance School pri Sveučilištu Kent u Canterbury-u, UK. Voditeljica je Poslijediplomskog specijalističkog studija Kreativne terapije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, prvog sveučilišnog studija ove vrste u Hrvatskoj i široj regiji, predsjednica je Hrvatske udruge za psihoterapiju pokretom i plesom HUPPP, delegat iz Hrvatske pri European Association Dance Movement Therapy EADMT.

Kao koreograf i plesač više puta izvodila samostalne koreografije u teatru The Place, UK, Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu, neovisnim projektima, surađuje na scenskom pokretu u predstavama na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te drugim kazališima.

Doc. art. Sanela Janković Marušić građanima grada Zagreba želi pokloniti autorski plesni solo pod naslovom ,,Pogledaj unutra”. Prema njenim riječima, radi se o metaforičkim istraživanju skrivenog i duboko pohranjenog u podsvjesnom, a otkriva se neverbalnim jezikom tijela. U muzeju suvremene umjetnosti u prostoru Pariške sobe (učionice iz 1900. g.) koja svojim stilom interijera usmjerava fokus i promišljanje plesno-scenske izvedbe na prošlost, unutrašnjost i mističnost održat će se plesni solo doc. Janković Marušić.

Uranjanjem u kreativni proces, autoričin svijet podsvijesti pojavljuje se u obliku imaginarnih likova Jungovih arhetipskih obilježja, koji mogu ili ne moraju biti povezani s zadanim ambijentom, a koji izranjaju u pokretu i otjelovljuju se u tri dimenzije, dopirući tako do svjesne razine te time stvarajući poveznicu sa samom sobom u sadašnjosti, ali koja je inverzijom u projekciji.

Povezujući se s nekoliko arhetipsko-imaginarnih persona autorica poziva na zavirivanje u osobnu povijest i podsvjesno kao i duboko pohranjeno kolektivno nesvjesno nasljeđe koje nas obilježava, inspirira, obogaćuje, educira i definira kao osobe samo ako znamo pogledati ‘unutra’. Andrijana Subotić Pjajčik zadužena je za dizajn kostima uz superviziju glazbene produkcije Mihael Marušić te video produkciju Sellena Beram.

Svi su pozvani u nedjelju 19. 6. 2022 u 19 sati U Muzej suvremene umjetnosti s grupnom koreografijom Balkanski kolaž, koji je u sklopu PAP #7 (Performing Arts Program). 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo