Novosti

Poliklinika Breyer predstavila novootvoreni mikrobiološki laboratorij

Poliklinika Breyer može pohvaliti cjelovitom ponudom laboratorijskih pretraga i brojnijim timom visokoobrazovanih stručnjaka.

Naime, od travnja 2013. godine svakom korisniku nudi zaokruženu laboratorijsku obradu: uz biokemijske i imunokemijske analize Poliklinika Breyer vrši i kompletnu mikrobiološku obradu. Vrhunski tim Poliklinike Breyer, koji se sastoji od medicinskih biokemičara i mikrobiologa, omogućava cjelovitu, brzu i preciznu laboratorijsku obradu te izdavanje nalaza u najkraćem mogućem vremenu, po najvišim standardima struke.

Uz postojeći široki izbor pretraga, zahvaljujući mogućnosti mikrobiološke obrade, Poliklinika sada nudi uzorkovanje briseva ždrijela i nazofarinksa koji olakšavaju dijagnostiku i određivanje terapije kod sumnje na infekciju dišnih putova. Zaprima i mikrobiološki obrađuje uzorke urina (urinokultura) uz antibiogram čime pacijent dobiva jasne smjernice za daljnje liječenje kod problema s mokrenjem te vrši mikrobiološku obradu uzorka stolice na bakterije, viruse ili gljivice.

Također, Poliklinika Breyer nudi mogućnost kompletne obrade ginekoloških uzoraka – od bakterioloških briseva do dokazivanja prisustva Chlamydije ili HPV-a, uz pomoć najboljih i najsuvremenijih metoda.

Pbreyer

Voditeljica mikrobiološkog laboratorija je doktorica Silvana Balzar, liječnik specijalist mikrobiolog koja se timu Poliklinike pridružila u travnju 2013. godine s otvorenjem mikrobiološkog laboratorija. Doktorica Balzar vrhunski je klinički mikrobiolog i donedavno je radila u SAD-u na znanstvenim istraživanjima na području imunologije astme i patologije alergijskih stanja.

Poliklinika Breyer jedna je od rijetkih u Hrvatskoj u koju se na vađenje krvi može doći gotovo cijeli radni dan: od 7:30 do 18 sati (i svaku subotu u mjesecu od 8 do 11 sati) – dolazak nije potrebno unaprijed dogovarati, a većina je nalaza gotova isti dan te se nalazi pacijentu mogu poslati e-mailom, poštom ili faxom.

Poliklinika Breyer cijeli proces laboratorijske dijagnostike obavlja na visokoj razini kvalitete rada, a laboratorijski rad kontrolira više neovisnih institucija: Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara, Referenzinstitut für Bioanalitik iz Njemačke, UK Neqas iz Velike Britanije te Hrvatska akreditacijska agencija koja je još 2011. godine Laboratoriju Breyer dodijelila akreditaciju ISO 15189. Temeljem ove akreditacije koja jamči zadovoljenje međunarodnih standarda za skrb o pacijentu, kao i laboratorijsku odgovornost, laboratorij Poliklinike Breyer ističe se kao jedan je od svega šest akreditiranih laboratorija u Republici Hrvatskoj.

Breyer

Dr. sc. Darija Breyer, specijalist medicinske biokemije, 1. ožujka 1997. godine osnovala je Laboratorij Breyer. Laboratorij je započeo s radom u skromnim uvjetima, u 100 kvadrata na prvom katu u Prilazu Gjure Deželića. U početku je brojao svega dvoje zaposlenih no glas o pouzdanosti, kvaliteti rada, ljubaznosti te brzini usluge ubrzo je proširio krug stalnih korisnika. Laboratorij Breyer 2007. godine preselio je u ciljano građen prostor u Ilici 191. U skladu s proširenjem i pružanjem dodatnih specijalističkih usluga, formalnom promjenom Laboratorij Breyer je 2. travnja 2013. postao Poliklinika Breyer.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo