Poliklinika Eljuga obilježila 25 godina postojanja puštanjem u rad mamografa s tomosintezom - Ordinacija.hr

Novosti

Poliklinika Eljuga obilježila 25 godina postojanja puštanjem u rad mamografa s tomosintezom

Briga za zdravlje građana i napredak u istraživanju i liječenju pacijenata već je 25 godina prioritet doktorskog i bračnog para Ljerke i Damira Eljuga.

Veliku obljetnicu proslavili su na svečanosti ispred same poliklinike u društvu brojnih uglednika, liječnika i pacijenata. Brojne osobe iz društvenog života Hrvatske odale su priznanje liječnicima, a među kojima su Tončica Čeljuska, Tomislav Madžar, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Sonja Šarunić, Snježana i Dragan Rucner, Boris Bastijančić, Renata Gubić, Renata Sopek i mnogi drugi.

“U 25 godina našeg postojanja trudili smo se biti na usluzi našim pacijentima, učiti i primjenjivati suvremene metode dijagnostičkih postupaka kako bi učinkovitost liječenja bila što uspješnija!“ – izjavila je prim.dr. Ljerka Eljuga, onkologinja i medicinska ravnateljica Poliklinike.

Neposredno prije proslave, u Poliklinici je predstavljen inspirativni mamograf MAMMOMAT INSPIRATION koji nudi puno mogućnosti i brojna poboljšanja. Smanjenje doze do 30% bez ugrožavanja kvalitete slike sigurno će mnogim ženama značiti puno, a veća dijagnostička sigurnost neizmjerno je važna i našim liječnicima.

“Sretan sam da smo četvrt stoljeća naše Poliklinike obilježili puštanjem u rad mamografa s tomosintezom, jednog od najsuvremenijih uređaja za dijagnostiku tumora dojke te promovirali knjigu koja će našim pacijentima dati odgovore na brojna pitanja!“ – izjavio je prof.dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog.  

Nakon 25 godina uspješnog rada Ljerka i Damir Eljuga izdali su knjigu “Odabrane teme iz ginekologije i senologije“. Na više od 150 stranica čitatelji će pronaći vrijedne informacije ali i rješenja koja će im pomoći. U knjizi su najvažnije teme s kojima se susreću u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući svoje pacijente, obrađuju multidisciplinarno, jer se na taj način postavlja ispravna dijagnoza bolesti, što će onda rezultirati provedbom uspješnog i učinkovitog liječenja. 

U svečanom glazbenom dijelu proslave sudjelovali su Snježana i Dragan Rucner, Arijana Gigliani Philipp, Đani Stipaničev, Miljenko Đuran te kvartet prijatelja Damira Eljuge.

Foto: Filip Popović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo