Novosti

Porukama na ručnicima nastoji se potaknuti žene na samopregled dojke

Sredstva prikupljena prodajom ručnika dizajniranih specijalno za ovu prigodu udruga Sve za nju iskoristit će za svoju najvažniju misiju, a to je pružanje stručne psihološke pomoći oboljelim ženama.

Na samom početku mjeseca borbe protiv raka dojke, udruga Sve za nju započela je kampanju Misli na sebe. Misli na nju. kako bi podsjetila žene da prevenirati rak mogu same, već danas. Tom je prigodom predstavljen i album s poznatim damama čiji su fokus posebno dizajnirani ručnici s porukom THINK PINK – misli na sebe i pregledaj se.

Samopregled dojki u 3 jednostavna koraka!

“Samopregled koji život znači mnoge žene nažalost ne čine redovito, a poruke ušivene na ovim posebno dizajniranim ručnicima podsjećaju ih da to čine što češće”, istaknula je idejna začetnica donatorske kampanje Nina Andrijanić. 

“Ručnici izrazito mekane teksture s kristalčićima, u rozoj, zelenoj, sivoj i bijeloj boji različitih dimenzija tijekom listopada i studenog mogu se pronaći po posebnim cijenama od 19,99 kn, a prodavat će se diljem Hrvatske u svim većim trgovačkim centrima Konzuma, Peveca, Interspara, Kauflanda i KTC-a. Kupnjom svakog ručnika ostvarit ćemo i 20% popusta na ultrazvuk dojki, tumorski marker te mamografiju u poliklinici Medikol”, kazala je.

Na rad udruge Sve za nju osvrnuo se i dugogodišnji ambasador Bruno Šimleša te istaknuo važnost psihološke pomoći.

“Jako je važno napomenuti da je i muškarcima i ženama u istoj mjeri potrebna stručna psihološka pomoć. Često okolina ima najbolje moguće namjere, ali ne znaju uvijek te dobre namjere primijeniti u praksi. Stoga je to još jedan jako važan aspekt udruge”, kazao je. 

Koliko je potpora obitelji, prijatelja, ali i cijelog društva važna oboljelim ženama otkrila je Ljiljana Pranjić koja se proteklih 19 godina liječi od raka dojke. 

“U tom vremenskom periodu prošla sam šest karcinoma, bezbroj operacija i četiri velike kemoterapije. No, ja sam živa i uživam u životu. Vjerujem da nas liječi medicina ali ima toliko drugih faktora koji su važni, a jedan od njih je srediti svoju glavu i svoje misli. Na sreću ova udruga pruža besplatnu psihološku pomoć za sve oboljele. Iz iskustva tvrdim da nema potpunog iscjeljenja sve dok se osoba sama ne posloži i to uz profesionalnu i stručnu pomoć”, kazala je. 

I Milana Vlaović, dugogodišnja psihoterapeutkinja udruge, stručnim je savjetima pomogla brojnim ženama koje su prolazile kroz najteže životno razdoblje, a savjetuje bijeg od kroničnog stresa, odnosa i ljudi koji ga donose. 

“U udruzi pomažemo ženama da prihvate bolest i žive što mirnijim i opuštenijim životom. Najviše radimo na promjeni njihove percepcije bolesti i stanja u kojem se nalaze jer upravo psihološki i socijalni faktori bitno utječu na oporavak i kvalitetu života”, kazala je. 

Donirana sredstva udruga će iskoristiti za svoju najvažniju misiju, a to je pružanje stručne psihološke pomoći oboljelim ženama.

Ordinacija.hr

Foto: Sve za nju

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo