Novosti

Poslovni sastanci s nadređenima zaglupljuju zaposlenike!

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako sastanci s nadređenima snižavaju kvocijent inteligencije zaposlenika jer narušavaju njihovu sposobnost razmišljanja vlastitom glavom.

Do ovakvog su zaključka došli američki znanstvenici koji su testirali kvocijent inteligencije zaposlenika prije i poslije sastanka s nadređenima. Njihovi su rezultati nedvojbeno pokazali kako je IQ zaposlenika znatno niži nakon susreta s nadređenima koji žele da djelatnici razmišljaju na “njihov način”.

Studija je također pokazala kako negativan utjecaj na kvocijent inteligencije zaposlenika može imati i npr. poslovna prezentacija kolege za kojeg vjerujemo da je pametniji od nas.

“Rezultati našeg istraživanja pokazuju da većina zaposlenika razmišlja i radi gore no inače kad ih se uspoređuje s drugim kolegama. Nitko ne želi da ga se komparira s drugima, zar ne? Studijom smo dokazali da socijalna situacija sama po sebi može utjecati da zaposlenike bez obzira na razinu njihove inteligencije”, poručuju znanstvenici.

Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu Philosophical
Transactions of the Royal Society B
.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo