Poznate zvijezde skijaju na dm damSKI kupu - Ordinacija.hr

Novosti

Poznate zvijezde skijaju na dm damSKI kupu

Na vrhunski uređenoj stazi sljemenskog Bijelog spusta u subotu, 30. siječnja 150 rekreativnih skijašica iz cijele Hrvatske okušat će svoju vještinu i brzinu u veleslalomskoj utrci naziva dm damSKI kup, najavili su organizatori dm i Hrvatski skijaški savez na današnjoj konferenciji za novinare.

k    Nenad Eror, Marinka Akrap i prof. Ante Ćorušić

Ovo jedinstveno natjecanje održava se drugu godinu za redom, a i ovog puta dm jamči dobru zabavu na snijegu koja će se odvijati pod stručnim okom Hrvatskog skijaškog saveza. Kroz veleslalomska će se vrata u oštroj konkurenciji za što bolje prolazno vrijeme boriti i dame iz javnog života kao što su Lana Klingor, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Nevena Rendeli… Na Sljemenu će hrabrim natjecateljicama, uz hrvatsku kraljicu skijanja Janicu Kostelić, podršku dati i naše skijaške reprezentativke Ana Jelušić, Nika Fleiss, Matea Ferk. Za okupljene navijače dm je priredio i ukusnu okrepu, pa će se tako gledateljima posluživati domaći grah, čajevi Biofarm i kuhano vino, a za odličan glazbeni program pobrinut će se DJ-i radija Antena Zagreb. Građanima je osiguran prijevoz ZET-ovim autobusima svaki puni sat na relaciji Mihaljevac-Sljeme.

„Ovo je druga godina uspješne suradnje dm-a i Hrvatskog skijaškog saveza. Posebno nam je drago da je dm tvrtka koja je prepoznala kvalitetu i potencijal naših skijaša jer smo zajedničkim snagama realizirali krasnu sportsku priču – dm damSKI kup. Skijaški savez osigurao je stručnu logističku podršku tako da će natjecateljice i ove godine imati priliku pokazati svoj talent na profesionalno postavljenim stazama poput pravih skijaških zvijezda. Zahvaljujući zadovoljstvu natjecateljica i pozitivnoj atmosferi koju stvara ovaj događaj dm damSKI kup će sigurno postati tradicionalno okupljanje rekreativaca na Sljemenu“, izjavio je Nenad Eror, glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza.

k        Nenad Eror, Ana Jelušić, Marinka Akrap i
                            prof. Ante Ćorušić

„Popularizacija masovnog i rekreativnog skijanja među ženama i promocija zdravog života ideja je vodilja utrke dm damSKI kup 2010. Prvo je to natjecanje u rekreativnom skijanju za žene na Sljemenu, koje lako može postati tradicija ženskih skijaških utrka, što i jest želja dm-a koji kontinuirano ulaže u promociju sporta i uključivanje što većeg broja građana u sportske aktivnosti“, istaknula je Marinka Akrap iz dm-a.

Sve skijašice će na Sljemenu nositi broš Biser mudrosti – simbol borbe protiv raka vrata maternice, a koji se tijekom zadnjih sedam dana, povodom obilježavanja četvrtog Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice, mogao dobiti u dm-u u zamjenu za 10 bodova na Active Beauty kartici.

„Posebno nas veseli što ćemo ove godine damSKI kupom na Sljemenu simbolično završiti Europski tjedan prevencije raka vrata maternice. Na taj način ćemo još jednom skrenuti pažnju svim ženama o važnosti prevencije raka vrata maternice i sa Sljemena glasno poručiti: Posveti se sebi – Prekriži rak vrata maternice!“, zadovoljno je dodala gđa Akrap.

Interes dm-ovih kupaca i 7000 preuzetih broševa Biser mudrosti potvrdio je uspješnost ove zdravstveno edukativne akcije koju dm provodi već treću godinu za redom zajedno s tvrtkom GlaxoSmithKline, Nacionalnim odborom za promicanje prevencije raka vrata maternice, hrvatskog člana Europske udruge za prevenciju raka vrata maternice (ECCA – Europena Cervical Cancer Prevention) te tvrtkom Jadran Galenski laboratorij. O uspješnosti akcije govori i činjenica da je kampanja Prekrižimo rak vrata maternice već drugi puta dobila ugledno priznanje Europskog parlamenta „Pearl of Wisdom Cervical Cancer Prevention Award“.

k                    Nagrada “Biser mudrosti”

Prestižna nagrada za najučinkovitiju i najsveobuhvatniju kampanju u Europi u promicanju prevencije raka vrata maternice ovoga je utorka, 26. siječnja u Bruxellesu u sklopu Europskog sastanka na vrhu, predana predstavnicima organizatora kampanje, na čelu s Đurđom Adlešič, potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske.

U sklopu ovogodišnje kampanje „Posveti se sebi: Prekriži rak vrata maternice!“ organizirani su i besplatni ginekološki pregledi, te besplatno cijepljenje protiv virusa HPV-a, glavnog uzročnika raka vrata maternice u Zagrebu i Rijeci.

Na konferenciji za novinare prof. Ante Ćorušić, predsjednik udruge Nacionalni odbor za promicanje prevencije raka vrata maternice i predstojnik za ginekološku onkologiju referentnog centra Ministarstva zdravstva za premaligne i maligne lezije vrata maternice istaknuo je kako Zavod za javno zdravstvo bilježi porast broja Papa obrisaka za čak 15 posto, a i smrtnost od bolesti raka vrata maternice je u padu, dok su rezultati aktivnosti na terenu iznimno dobri.

Čak tristo žena odazvalo se ove godine, u Europskom tjednu borbe protiv raka vrata maternice, pozivu na besplatan ginekološki pregled i Papa test, a njih 100 iskoristilo je mogućnost besplatnog cijepljenja protiv HPV-a u Zagrebu i to u samo dva sata prvoga dana najavljenog besplatnog cijepljenja, dok je u Rijeci do srijede cijepljena 41 žena.


www.CervicalCancerPetition.eu

Ususret Europskom tjednu borbe protiv raka vrata maternice

 

 kkk

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo