Novosti

Predstavljen akcijski plan za aktivniju i zdraviju Hrvatsku!

Neaktivna i pretila Hrvatska dobila je oštrog suparnika. Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska 2017. godine ima za cilj zdraviju Hrvatsku. Petu godinu zaredom, projekt koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović zajedničkim će treninzima diljem Hrvatske osvještavati o problemu koji nam zaista može promijeniti život.

Aktivna Hrvatska održava se pod vodstvom stručnih partnera – Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Biotreninga, Definicije Hrane, a od ove godine i Hrvatske liječničke komore čiji je predsjednik Trpimir Goluža istaknuo: 

Hrvatska liječnička komora kroz Aktivnu Hrvatsku želi poručiti javnosti kako je svatko od nas odgovoran za vlastito zdravlje te da se upražnjavanjem zdravih životnih navika i stilova itekako može unaprijediti kvaliteta života, ali i uštedjeti značajna financijska sredstva!

Stručni tim projekta čine dekan KIF-a dr.sc. Damir Knjazdr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice za zdravlje i sport, nutricionistica Karmen Matković Melki i prof. Marin Dadić.

Jeste li znali da smo sami sebi najbolji lijek i prevencija svih bolesti?

Na predstavljanju u zagrebačkom hotelu Westinu brojne su osobe iz sportskoga i društvenoa života Hrvatske podijelile vlastito iskustvo. Olimpijski pobjednik, vaterpolist Frano Vićan rekao je:

Moja generacija je pripadala onim generacijama koje su većinu slobodnog vremena provodile vani. Danas mladi slobodno vrijeme provode na tehničkim novotarijama. Vrlo je bitno bavljenje bilo kojim sportom jer osim što je vrlo dobar zbog razvoja i zdravlja, jako je bitan i zbog socijalizacije.

Bila je tu i glumica Mila Elegović koja je otkrila tajnu vlastitoga zdravoga života i poručila ženama:

Vježbala sam s Aktivnom Hrvatskom prošlih sezona, vrlo je važno biti uporan. Svi mi počinjemo u ponedjeljak iza Nove godine i onda stanemo. Vježbajte svakog dana, osjećat ćete se bolje, sretnije, vaše tijelo će vam to vratiti na najbolji mogući način!

Podršku projektu dali su i vaterpolisti Andrija Bašić i Fran Paškvalin, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, gimnastičar Marijo Možnik, sportska menadžerica i organizatorica Zadar Basketball Tournementa Zdenka Zrilić, voditeljica Ivana Mišerić, glumica Kristina Krepela i mnogi drugi.

Vježbače pozivamo da se za vježbanja prijave putem službene web stranice projekta na kojoj mogu dobiti i besplatne savjete. Trud vježbača bit će nagrađen od strane partnera projekta. NIVEA daruje poklon paket proizvoda za njegu tijela, OTP banka poklanja šilterice i lopte, Mg Mivela vodu Vašeg srca, Omegol paket proizvoda, Decathlon poklon iznenađenja, a tu su i magazini Men’s Health i Lijepa i Aktivna.

Foto: Martina Cvek

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo