Novosti

Predstavljen inovativan dodatak prehrani PharmaS PROBalans

PharmaS PROBalans namijenjen je svima koji vode brigu o svome zdravlju te žele minimizirati posljedice užurbanog načina života.

Farmaceutska kompanija PharmaS predstavila je inovativan dodatak prehrani PharmaS PROBalans koji će se proizvoditi u tvornici u Popovači, a razvili su ga domaći stručnjaci kompanije. Inovativnost PharmaS PROBalansa ogleda se u jedinstvenoj kombinaciji sastojaka putem kojih vraća ravnotežu u probavni sustav i metabolizam te ne postoji proizvod sličnog sastava i djelovanja na domaćem tržištu. Upravo zbog toga PharmaS PROBalans je u postupku patentne zaštite, a dodatnu osobitost ovog jedinstvenog dodatka prehrani predstavlja i inovativna 3D naljepnica koja se nalazi na pakiranju proizvoda.

PharmaS PROBalans namijenjen je svima koji vode brigu o svome zdravlju te žele minimizirati posljedice užurbanog načina života. Prvi brend u potpunosti razvijen u PharmaSu, medijima je predstavio direktor novog Consumer Healthcare odjela kompanije PharmaS (CHC) Tomislav Maričević, a okupljenima je o učincima glavnih sastojaka proizvoda na probavu i organizam govorila klinička nutricionistkinja s KBC Zagreb doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender.

Tomislav Maričević, doc. dr. sc. Darija Vranešić
Bender i Jerko Jakšić

PROBalans vraća ravnotežu u probavu i metabolizam čemu doprinosi inovativna formula putem koje je moguće istovremeno djelovanje bakterija mliječne kiseline, cinka, vitamina B6, apigenina i ekstrakta paprene metvice. Ponosni smo što su ga razvili naši stručnjaci i imamo u planu razviti još niz proizvoda u sklopu CHC segmenta”, rekao je direktor CHC-a Tomislav Maričević te dodao kako je na razvoju radio tim od 20-ak ljudi.

Govoreći o sastojcima PROBalansa, klinička nutricionistkinja s KBC Zagreb doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender je naglasila kako je prednost ovog proizvoda sinergijsko djelovanje prirodnih tvari. “To se posebno ističe sadržajem inovativnog sastojka apigenina porijeklom iz cvijeta kamilice dok formulacija sadrži i vitamin B6 i cink koji doprinose metabolizmu i razgradnji hranjivih tvari u tijelu, a upotpunjuju je ekstrakt lista paprene metvice, tri različita i temeljito istražena soja probiotika i prebiotik inulin. Raznovrsni mehanizmi djelovanja ključ su djelotvornosti i inovativnosti ovoga proizvoda”, zaključila je Vranešić Bender.

Naglašeno je i kako je formulacija proizvoda kapsulirana u želučanootporne vegetabilne kapsule čime se postiže poboljšani stupanj preživljavanja korisnih bakterija mliječne kiseline.

Na predstavljanju medijima naglašeno je kako će se PharmaS orijentirati na vlastitu proizvodnju, razvoj hrvatskih brendova od strane domaćih stručnjaka te plasiranje proizvoda na druga tržišta van regije.

U kompaniji se trenutno radi i na novim proizvodima – jedan proizvod je dovršen i trebao bi na tržištu biti u proljeće sljedeće godine, a još dva su u završnoj istraživačkoj fazi. PharmaS će i dalje u razvoju poseban naglasak stavljati na inovativnost tijekom cijelog procesa od razvoja proizvoda do samog pakiranja, kao i što je slučaj s PharmaS PROBalansom.

Probalans

Jerko Jakšić, predsjednik uprave PharmaSa, naglasio je kako lansiranjem PharmaS PROBalansa PharmaS započinje dualni način poslovanja – uz nastavak poslovanja s generičkim lijekovima na recept, kompanija ulazi u Consumer Healthcare segment, odnosno bezreceptne proizvode, segment za kojim u svijetu postoji sve veća potražnja. Inicijalna ulaganja u opremanje razvojno-analitičkog laboratorija, pogona za proizvodnju dodataka prehrani te u razvoj prvog proizvoda iznosila su pet milijuna kuna što će se razvojem novih proizvoda u sljedećoj godini značajno povećati.

PharmaS je nabavio i instalirao novu najmoderniju proizvodnu liniju za dodatke prehrani te pridobio sve potrebne certificate, prije svega HACCP i ISO22000:2005 sustav kvalitete i sigurnosti hrane. Inače, PharmaS posluje u skladu s najstrožim zahtjevima DPP-a (Dobra proizvođačka praksa).

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo