Predstavljena knjiga koja će ženama olakšati snalaženje u svijetu ginekologije i senologije - Ordinacija.hr

Novosti

Predstavljena knjiga koja će ženama olakšati snalaženje u svijetu ginekologije i senologije

Poliklinika Eljuga

Supružnici Ljerka i Damir Eljuga, povodom proslave 25 godina ginekološke Poliklinike Eljuga, predstavili su knjigu koja je obradila teme od ginekologije, porodništva, senologije pa sve do anesteziologije, sve ono što bi njihove pacijentice trebale znati.

Nakon 25 godina uspješnog rada, Ljerka i Damir Eljuga, izdali su knjigu Odabrane teme iz ginekologije i senologije u kojoj će čitatelji, na više od 150 stranica, pronaći vrijedne informacije, ali i rješenja koja će im pomoći.

Čelnici Poliklinike Eljuga odabrali su najvažnije teme s kojima se susreću u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući svoje pacijente, obrađuju multidisciplinarno, jer se na taj način postavlja ispravna dijagnoza bolesti koja zatim rezultira provedbom uspješnog i učinkovitog liječenja.

Želja autora je da se pacijenti „ne izgube“ u šetnji između suvremenih dijagnostičkih uređaja, a sama knjiga rezultat je dugogodišnjeg cjeloživotnog učenja autora knjige koja razvidno oslikava temeljne ciljeve i misiju Poliklinike, a oni se ogledaju i u kontinuiranom obavljanju preventivnih pregleda u području ginekologije i senologije.

U knjizi su obrađene teme iz područja ginekologije kao što su menstrualni ciklus, privremena menopauza i miomi dok, dio knjige koje se tiče porodništva, obuhvaća teme kao što su antenatalna zaštita, spontani i habitualni pobačaj, babinje i drugo. Treći dio knjige govori o senologiji u kojoj su obrađene teme nasljednog raka dojke i jajnika, kirurških zahvata na dojci, mučnine te povraćanja onkoloških pacijenata. Posljednje pak poglavlje knjige govori o području anesteziologije i što bi o tome sve pacijenti trebali znati.

Supružnici Ljerka i Damir Eljuga utemeljili su Polikliniku prije 25 godina, a ona je danas svojevrsni referentni centar ovog dijela Europe. Osnovana je s ciljem da se na jednom mjestu objedine stručno znanje i iskustvo

Prim. dr. Ljerka Eljuga, specijalistica je onkologije i radioterapije te je jedna od rijetkih stručnjakinja koja posjeduje cjelovitu edukaciju, kako u području dijagnostike tumora dojke, tako i u primjeni suvremenih oblika liječenja žena oboljelih od raka dojke. Prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist je ginekološke onkologije, primarius i viši znanstveni suradnik.

Izdavač knjige je Medicinska naklada, a knjiga se, osim kod izdavača, može kupiti u svim njenim knjižarama.

Ordinacija.hr

Foto: Poliklinika

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo