Novosti

Predstavljena Ordinacija iz bajke – Zavod za dječju onkologiju i hematologiju

U humanitarnoj akciji “Ordinacija iz bajke” Večernjakovi su partneri darovali opremu Zavodu vrijednu 100.000 kuna, kojima su uređeni odjelni dječji vrtić i škola, a mališani se mogu razveseliti društvenim igrama, igračkama, pelenama, s time da su tu i kućanski aparati za dvije kuhinje, infopult i namještaj za prostorije.

Od sada će bolesnički dani malenih onkoloških pacijenata biti malo vedriji. Naime, završio je projekt Večernjeg lista “Ordinacija iz bajke” koji je imao za cilj urediti novi Zavod za dječju onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Zagreb

Večernjakovi čelnici Mario Vrgoč, član uprave i Dražen Klarić, glavni urednik, s partnerima Večernjaka, koji su pomogli u uređenju novih prostorija u Klinici za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”, kamo se Zavod iz Klaićeve preselio, obišli su novouređeni prostor – dakako, s propisanom zaštitom kakva se koristi na odjelima tog tipa. Pedijatrica hematoonkologinja dr. Aleksandra Bonevski provela ih je kroz dnevnu bolnicu, hematološki stacionar i stacionar za solidne tumore, vrtić…

U humanitarnoj akciji “Ordinacija iz bajke” Večernjakovi su partneri darovali opremu Zavodu vrijednu 100.000 kuna, kojima su uređeni odjelni dječji vrtić i škola, a mališani se mogu razveseliti društvenim igrama, igračkama, pelenama, s time da su tu i kućanski aparati za dvije kuhinje, infopult i namještaj za prostorije.

Šećer na kraju devetnaest je umjetničkih radova koji krase zidove – crteži su to koje su slala djeca iz svih krajeva Hrvatske želeći njima poslati pozitivne misli teško bolesnim nepoznatim mališanima.

Kad se u Večernjaku rodila ideja o opremanju jednog odjela, ministar zdravlja Siniša Varga predložio je da to bude upravo odjel iz Klaićeve, koji je preseljen nakon dva desetljeća rada u lošim uvjetima.

“Zahvalio bih vam svima jer prije tri mjeseca ovaj prostor bio je onkološki odjel za odrasle, a sada je posve drugačiji. Djeci i roditeljima ovdje će biti lakše, a lakše će se i raditi. Ovo je dio Klaićeve, privremeno, dok se ne izgradi nova dječja bolnica, i tada ćemo vas opet pozvat”, rekao je dr. Zoran Bahtijarević, sanacijski upravitelj KDB-a Zagreb.

Zamjenik ministra zdravlja prim. Marijan Cesarik istaknuo je kako je naziv akcije, Ordinacija iz bajke, odlično odabran: “Kad su djeca uplašena, tješi ih se bajkama, čestitam i na akciji i na njenu nazivu”, izjavio je Cesarik te posebno istaknuo ulogu prof. Danka Velimira Vrdoljaka, sanacijskog upravitelja KBC “Sestre milosrdnice”.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić zahvalio je domaćinima i partnerima što su se okupili oko ove dobre ideje:

“Ovakve se akcije najčešće organiziraju oko Božića kada svi mislimo na one koji trebaju pomoć, zato mi je posebno drago da je ova uoči ljeta i da su teško bolesna djeca dobila malo bolji, šareniji pogled na svijet”, kazao je Dražen Klarić te istaknuo kako je za akciju najviše zaslužna Irina Čulinović, voditeljica Communityja Zdravlje, istaknuvši kako je Večernjak bogat upravo zato što ima kvalitetne ljude.

Dirnuta, Irina je priznala kako je ne jednom zaplakala dok je akcija trajala te je podsjetila da je ovo referentni centar Ministarstva zdravlja za solidne tumore dječje dobi i da se tu liječe djeca iz cijele zemlje, zahvalivši potom partnerima na sudjelovanju.

Prigodni su znak zahvale od djece i Večernjaka primili Mirna Pajdaković, zamjenica predstojnika ureda uprave JANAF-a, Saša Krbavac, predstojnica uprave Uniqa osiguranja, Vedran Dujmović, direktor marketinga i član uprave Prima grupe, Ivana Đerek Dubravčić iz Tosame te predstavnici Peveca i Müllera. Zahvalnice su dodijeljene i udrugama Krijesnica, Felix, Nina i Ljubav na djelu.

Ordinacija.hr
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo