Predstavljene nove studije o trajanju erekcije i spolnog odnosa

Bayer - predavanje

Tvrtka Bayer Schering Pharma provela je dvije nove kliničke studije za čiju je provedbu koristila - štoperice, ocjenjujući trajanje erekcije, odnosno spolnog odnosa kao novi parametar efikasnosti lijeka.

urolog               urolog mr.sc. Antonio Plešnar

Studije, koje je predstavio urolog mr.sc. Antonio Plešnar, otkrile su da vardenafil (Vatrena tableta) produljuje erekciju čak 2 - 3 puta (do tri minute dulje nego kod muškaraca bez erekcijskih problema), čak i kod muškaraca sa zdravstvenim problemima poput dislipidemije, povišenog krvnog tlaka, dijabetesa i slično. lako većina muškaraca povremeno pati od problema s erekcijom, kad seksualni odnos više ne zadovoljava ni ženu ni muškarca posljedice su višestruke. Od problema s erekcijom danas pati oko 152 milijuna muškaraca diljem svijeta, a predviđa se da će ovaj broj do 2025. godine narasti na 322 milijuna.

Poželjno trajanje spolnog odnosa - od 7 do 13 minuta!

Studije su pokazale da vardenafil (Vatrena tableta) klinički dokazano produljuje trajanje erekcije, čak i kod muškaraca s bolestima poput dislipidemije, povišenog krvnog tlaka, dijabetesa i slično. Naime, prema istraživanju kanadskih i američkih seksualnih terapeuta (Sex Journal Med. 2008.), "poželjan" je spolni odnos koji traje između 7 i 13 minuta (1-2 min je „prekratko"; 10-30 min je „predugo").

parProsječno trajanje spolnog odnosa kod zdravih muškaraca bez problema s erekcijom jest između 9,2 i 10,1 minute, dok kod muškaraca s problemima s erekcijom i bolestima poput dislipidemije, hipertenzije ili dijabetesa, trajanje erekcije iznosi i do 0,5 minuta.

Poboljšanje trajanja erekcije preduvjet je za dulji spolni odnos, što predstavlja važnu emocionalnu dobrobit za osobe s problemima s erekcijom i njihove partnere.


K. Ramić

 Prati nas na Viber Public Chatu!