Novosti

Pridruži se 11. humanitarnoj utrci “Terry Fox Run”

Humanitarna akcija Terry Fox Run održat će se u nedjelju, 19. rujna na zagrebačkom jezeru Jarun s početkom u 14 sati pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića. Organizatori akcije su agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom te hotelom The Regent Esplanade.

Treba napomenuti kako se ove godine obilježava 30. godišnjica Terry Fox Run-a. Spomenuta se trka u Zagrebu održava 11. put.

k                       dr. Ivo Josipović
         predsjednik RH i pokrovitelj utrke

Sudjelovati je moguće na različite načine: trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla na Jarunu u nedjelju, 19. rujna ili već danas doniranjem 3,00 kn (iz fiksne mreže), odnosno 4,00 kune (iz mobilne mreže) + PDV, pozivom na Metronetov humanitarni broj telefona: 060 800 400. Interes građana, ali i tvrtki-donatora za humanitarnu akciju “Terry Fox Run” svake je godine sve veći, što se odražava i na visinu iznosa prikupljenih sredstava. Tako je u prvom izdanju akcije 2000. godine prikupljeno skromnih 11,000 kuna, da bi ukupni iznos donacija prošle godine iznosio respektabilnih 500,000 kuna dodijeljenih Institutu “Ruđer Bošković” za potrebe unapređenja liječenja raka dojke i jajnika u žena kod kojih postoji nasljedna sklonost. U proteklih deset godina humanitarne akcije prikupljeno je gotovo 4 milijuna kuna.

Humanitarna utrka “Terry Fox Run” svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je na utrku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade”. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no utrku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju sakupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo