Novosti

Pridruži se tjednu psihologije Centra Proventus!

Već treći puta za redom Centar Proventus besplatnim radionicama promovira tjedan psihologije. Jelena Vrsaljko i Tatjana Gjurković su ove godine pripremile dvije kreativne radionice i jedno predstavljanje kreativnog terapijskog pravca.

“Predstavljanje terapije igrom”

Kada? Ponedjeljak, 20. 2. 2012. u 18:00
Gdje? Knjižnica Bogdan Ogrizović
Za koga: za stručnjake, roditelje i sve druge zainteresirane
Predavač: Tatjana Gjurković
www.terapijaigrom.hr

Terapija igrom je novi oblik rada s djecom u Hrvatskoj koja imaju različite socioemocionalne poteškoće uzrokovane nizom stresnih situacija poput brakorazvoda roditelja, gubitka bliske osobe, obiteljskog nasilja, psihičkog, fizičkog ili seksualnog zlostavljanja itd. Terapija igrom može pomoći djeci da razviju učinkovitije strategije ponašanja, da razviju nova i kreativna rješenja za probleme s kojima se suočavaju, da razviju samopoštovanje, da nauče prihvatiti sebe i druge, da nauče kako doživjeti i izraziti osjećaje na socijalno prihvatljiv način, da razviju empatiju te poštuju misli i osjećaje drugih, da nauče nove socijalne vještine, da razviju samovrednovanje i, uslijed toga, da budu sigurniji u vlastite sposobnosti. O terapiji igrom, kako ona funkcionira te mnoštvo drugih informacija možete dobiti na ovom predavanju.

“Oslobodite dijete u sebi”

Kada? Utorak 21. 2. 2012. od 17:30 do 19:30
Gdje? Centar Proventus
Voditeljice: Jelena Vrsaljko i Tatjana Gjurković
Napomena: obavezna prijava, maksimalno 15 polaznika
Tatjana: 095 8043 982
Jelena: 091 520 0005
www.centarproventus.hr

Svi se rađamo slobodni u izražavanju i znatiželjni u istraživanju. Društvena pravila, očekivanja i pritisci okoline često nas sputavaju u tome, pri čemu gubimo djelomično taj dio sebe. U određenim situacijama dobro je biti odgovoran, ozbiljan i koncentriran. No postoje situacije kada je poželjno da budemo zaigrani, maštoviti, kreativni, zabavni kao što je primjerice igra s djecom. Pridružite nam se na besplatnoj radionici “Probudite dijete u sebi” i pronađite to bogatstvo u sebi.

“Disneyeve kreativne tehnike”

Kada? Četvrtak, 23.2.2012. od 17:30 do 19:30
Gdje? Centar Proventus,
Voditeljica: Jelena Vrsaljko
Napomena: obavezna prijava, maksimalno 7 polaznika
Jelena: 091 520 0005
www.centarproventus.hr

Disneyeve strategije kreativnosti tehnika je iz područja neurolingvističkog programiranja. Vrlo je korisna u procesu postavljanja ciljeva jer uključuje i budi nekoliko aspekata naše ličnosti; sanjara koji daje ideje, realista koji radi plan na temelju neke od ideja i kritičara koji se koncentrira na moguće propuste i slabosti određene ideje i plana. Svako od nas ima nešto razvijenije neke od ovih pozicija. Cilj tehnike je aktivirati sve tri pozicije što omogućava učinkovitije ostvarivanje ciljeva.

Više informacija o događanjima, vrijeme i kontakt brojeve za prijavu možete pronaći u ovom privitku: tjedan psihologije.pdf

Sve navedene radionice su besplatne!


Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo