Novosti

Priključite se kampanji “Doniraj za pravi program – podrži dječji smijeh”

CRVENI NOSOVI otvorili su novi redovni program posjeta klaunovadoktora djeci na liječenju u Zavodu za hematologiju i onkologiju u Klinici za tumore u Zagrebu. Klaunovidoktori su istovremeno pokrenuli kampanju „Doniraj za pravi program – podrži dječji smijeh“ kojom žele prikupiti što više sredstava kako bi mogli donositi smijeh i životnu radost djeci na liječenju.

CRVENI NOSOVI mijenjaju atmosferu straha, tuge i boli u trenutke ispunjene radošću i smijehom. U prisustvu klaunova, unatoč bolesti i svim ograničenjima uzrokovanim bolešću, djeca se smiju i pokazuju svoju razigranu osobnost.

Zoran Vukić, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA objasnio je zašto je toliko važno otvorenje novog posjeta klaunovadoktora;  „Čim su se djeca oboljela od malignih bolesti preselila iz Klinike za dječje bolesti (Klaićeva) u Kliniku za tumore znali smo da ih što prije moramo početi posjećivati na novoj lokaciji. To su djeca koja su u teškom stanju, njima i njihovim roditeljima su dragocjeni trenutci radosti i smijeha koji klaunovidoktori unose u njihove bolesničke sobe. Za sada djecu posjećujemo samo 2 puta mjesečno, a trebali bismo ih posjećivati najmanje svaki tjedan jednom. Nadamo se i vjerujemo da ćemo uz pomoć naših donatora povećati broj posjeta djeci u Klinici za tumore kako bi im donijeli što više osmijeha na lica.“

Kampanju su podržali partneri klaunovadoktora među njima i Europlakat koji je u cijelosti donirao oglasni prostor i tisak plakata koji se nalaze diljem Hrvatske i pozivaju na donaciju CRVENIM NOSOVIMA. Direktor Europlakata Dino Ivan Dogan objasnio je zašto su odlučili podržati klaunovedoktore: „Udruga CRVENI NOSOVI, jedna je od rijetkih koja ukazuje na važnost dječje igre čak i u bolnici i smijeha u bolesti.  Dirnuti onim što svakodnevno čine za djecu koja su primorana duže vrijeme boraviti u bolnici, odlučili smo podržati njihovu kampanju te smo za nju u potpunosti donirali oglasni prostor. Naše oglasne površine često znaju nasmijati, rastužiti, potaknuti na razmišljanje…, a njihovim ustupanjem klaunovimadoktorima sigurni smo kako će potaknuti samo pozitivne emocije! Stoga, ispred Europlakata pozivam sve da nam se pridruže i donacijom podrže dječji smijeh.“

Ovim putem pozivamo sve građane da se priključe kampanji „Doniraj za pravi program – podrži dječji smijeh“ i putem uplatnica ili nove internetske stranice CRVENIH NOSOVA (www.crveninosovi.hr/site/donacija) daruju donaciju za više smijeha djeci u bolnicama.

CRVENI NOSOVI svoja umjetnička djela izvode u bolnicama pred djecom koja su bolesna, tužna i uplakana. Klaunovidoktori otklanjaju pažnju od bolesti i straha, unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom te im donose svijet smijeha, životne radosti i igre. Uz djecu, klaunovidoktori prijeko potrebnu životnu radost donose i nepokretnim i teško pokretnim osobama u domovi za starije i nemoćne, radost koja ih osnažuje i vraća u mladost.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo