Novosti

Primarijus Siniša Varga otvorio Ustanovu za stomatološke usluge na Malešnici

Primarijus Siniša Varga, doktor dentalne medicine, od 3. siječnja 2022. godine ravnatelj je novootvorene Ustanove za zdravstvenu skrb – Centar za osmijeh na Malešnici u zapadnom dijelu Zagreba koja je opremljena suvremenom tehnologijom za liječenje odraslih i djece.

Otvaranjem Ustanove Centar za osmijeh, primarijus Varga nastavlja primjenjivati svoje znanje, tridesetogodišnje iskustvo i dokazane vještine u dentalnoj medicini za dobrobit pacijenata Hrvatske i šire. Njegova bogata karijera ispunjena je kontinuiranim usavršavanjem i radom na unaprjeđenju zdravstvene zaštite i zdravlja stanovništva, bogatim iskustvom u inozemstvu i Hrvatskoj te prenošenju znanja i edukaciji stručnog kadra.

Diplomirao je na Stomatološkom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, a specijalizaciju je završio 1997. iz stomatološke protetike na Stomatološkoj klinici Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Pune 23 godine vodio je Ambulantu za kiruršku protetiku, Kliničkog zavoda za oralnu kirurgiju, Klinike za kirurgiju lica i čeljusti, Kliničke bolnice Dubrava. Budući da je to jedini centar takve vrste u Republici Hrvatskoj, radio je na unapređenju kirurško-protetske struke uvođenjem i primjenom modernih metoda u dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji pacijenata s urođenim ili stečenim defektima lica i čeljusti.

Pored toga, redovito sudjeluje u izobrazbi medicinskih sestara, zubnih tehničara, nemedicinskog osoblja te pripravnika i specijalizanata iz stomatološke protetike, oralne kirurgije, maksilofacijalne kirurgije i otorinolaringologije. Radi svog stručnog rada na unapređenju struke od Ministarstva zdravstva je stekao titulu primarijus 2007. godine.

Član je Hrvatske komore dentalne medicine, a 2016. godine je od strane komore odlikovan plaketom Svete Apollonije kao doktor dentalne medicine godine. Također je član Hrvatskog stomatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora u kojem je bio glavni tajnik dva puna četiri godišnja mandata. 2017. godine dodijeljena mu je prestižna titula Fellow u International College of Dentists.

Primarijus Varga široj je javnosti poznat i po svom bogatom javnom djelovanju i projektima gdje je radio kao međunarodni konzultant te predavač i autor o zdravstvenom menadžmentu. Otvaranje Ustanove Centar za osmijeh svojevrsni je povratak njegovom primarnom pozivu, vođenju stručnog tima dentalne medicine s ciljem pružanja najkvalitetnije usluge građanstvu.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo