Novosti

Projekt VICTORIOUS stvoren kao znak potpore svim ženama oboljelih i liječenih od raka

Kristijan Gradecki

Cilj projekta je i inspirirati i nadahnuti žene na međusobnu podršku i zajedništvo.

Kao modni dizajner, fotograf, i kreativni direktor (art director), Nicolas Diamane, osmislio je koncept u kojem se prikazuju dizajn i fotografiju u jednom, a predstavio ga je ove srijede na domjenku u restoranu Tagliata za žene oboljele od raka, a navodi kako je cilj projekta i inspirirati i nadahnuti žene na međusobnu podršku i zajedništvo.

„Sve velike junakinje iz prošlosti koje su odabrane za ovaj projekt su posebne i snažne na svoj način, svaka ima svoju priču, borbu, cilj i težnju. Ono što im je svima zajedničko je da se sve bore bez obzira na vrlo otežane okolnosti. Tako i žene iz javnog života, koje su odabrane za ovaj projekt, imaju svoje borbe i težnje, no najvažnija je bitka onih žena koje se bore s rakom. To je bitka života koja ih čini junakinjama bez konkurencije. Svatko od nas se može s time susresti, a ovim projektom želimo poručiti tim snažnim junakinjama da nisu same i da nikada neće biti. Žene podržavaju žene! U skladu s tim želio bih se zahvaliti ženama iz udruge Sve za Nju koje su posvetile svoje živote istom cilju koji ovaj projekt ima u svojoj srži“, ističe dizajner te dodaje kako je inspiracija potekla od 9 snažnih i moćnih žena prošlost te jednog filmskog lika, a to su: Kraljica Viktorija, Borte Ujin, Hurrem sultanija, Ivana Orleanska, Kleopatra, Kosem sultanija, Cixi, Kraljica Elizabeta I., Kartini te Daenerys Targaryen (Game of Thrones).

„Na temelju te inspiracije kreirao sam jednostavne no opet upečatljive bijele kreacije koje su nošene od strane snažnih, mističnih i karakterno moćnih dama iz Lijepe naše, a one su: Paula Čatipović, Uršula Tolj, Kim Verson, Neda Parmać, Alkonost of Balkan (Nina Kraljić), Vanda Winter, Ivana Kindl, Sara Siladji, Lu Jakelić, Irma Vujić te moja najveća podrška, moja majka“, dodaje. Većina žena su prikazane u jednom kratkom filmu kojeg je osmislio kao putovanje kroz prošlost na različite lokacije koje podsjećaju na države otkud inspiracija potječe i sve to uz simbol pješčanog sata koji predstavlja vremeplov.

Na web stranici brenda DIAMANE (nicolasdiamane.com) u ponedjeljak, 1.11.2021.  odvijat će se online prodaja ogrlica koje je ručno izradila ivana_nakit_sibenik te sav novac od prodaje će se donirati udruzi Sve za Nju.

Također, na web stranici DIAMANE od 1.11.2021. moći će se pogledati i online izložba fotografija svih nositeljica s njihovom kratkom porukom ohrabrenja te 5 fotografija žena predstavnica  udruge SVE ZA NJU. Snimatelji su bili Manda Matić i Marko Erlić dok su glazbu radili Alkonost of Balkan (Nina Kraljić) & Klaada.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo