Novosti

Provjerite svoje zdravlje na Zagrebačkom velesajmu! Besplatno!

Ne propustite dva sajma komplementarnih tema na Zagrebačkom velesajmu od 17. do 19. svibnja, a svaka upućuje na brigu o našem zdravlju.

Riječ je o sajmovima: Medicina i tehnika – 39. međunarodnom sajmu medicine, laboratorijske i rehabilitacijske opreme i farmacije te o sajmu DENTEX – 2. međunarodni sajam dentalne medicine.

Medicina i tehnika, specijalizirani stručni sajam okupit će 39. godinu za redom izlagače koji u paviljonu 5 izlažu u tematskim cjelinama: CroMed (medicina), CroPharm (farmacija), CroLab (analitika) i CroReha (ortopedska pomagala i rehabilitacijska oprema).

Pripremljen je poseban program za posjetitelje gdje ćete moći dobiti besplatno mjerenje plućne funkcije, mjerenje koncentracije kisika u perifernoj krvi, mjerenje ugljičnog monoksida u krvi pušača, mjerenje indeksa tjelesne mase, izračunavanje rizika obolijevanja od raka pluća i kronične opstrukcijske bolesti pluća (KOPB-a), besplatni mamografski pregled za žene stare između 40 i 49 godina i starije od 70, mjerenje tjelesne mase masnog potkožnog tkiva, mjerenje tlaka i šećera u krvi, ultrazvučni denzitometrijski pregledi (osteoporoza), savjetovanje, edukacija i razgovor s liječnikom.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju u organizaciji visoko specijaliziranog bienalnog projekta, želja organizatora je i ove godine posjetiteljima, stručnjacima iz svih grana medicinskih znanosti te predstavnicima institucija, ustanova, bolnica i zakonodavnih tijela, ali i širokoj publici, pružiti sveobuhvatan pregled najnovijih trendova i dostignuća suvremene tehnike i tehnologije u medicini.

DENTEX 2012. održat će se po drugi put u zajedničkoj organizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine. Cilj je jačanje uloge tržišnog lidera, ostvariti daljnju specijalizaciju sajma medicina i tehnika prema tematskim grupama te nastaviti razvijati samostalni koncept sajma. Okupit će na jednom mjestu sve najznačajnije proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istovremeno omogućit njihovu neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga.

Operacije pratite uživo!

Ove godine najviše pozornosti zasigurno će privući “Operacije uživo“ gdje će posjetitelji svakodnevno moći pratiti najinovativnije operativne zahvate u svijetu dentalne medicine. Sama operacijska dvorana bit će smještena u paviljonu održavanja sajma, bit će potpuno ostakljena i vidljiva svim posjetiteljima, a izravnim prijenosom na projekcijskim platnima nište neće proći nezamijećeno. Ovo je uistinu velika atrakcija koja Zagrebački velesajam i sajam Dentex stavlja uz bok vodećim svjetskim sajmovima dentalne medicine.

Izložbeni dio ovogodišnje MEDICINE I TEHNIKE i DENTEX-a, tijekom svih dana održavanja prati bogat program stručno-popratnih događanja (stručnih skupova, prezentacija, seminara, simpozija i kongresa), koji ih čini referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Od stručnog programa izdvajamo:

  • Simpozij: Estetika lica u medicini na kojem će govoriti i Siniša Glumičić, naš priznati estetski kirurg;
  • Simpozij: Estetika u dentalnoj medicini

Radno vrijeme sajma:

  • 17. i 18. svibnja 10-18 sati
  • 19. svibnja 10-17 sati

Ulaznica za jednokratni posjet je 20 kuna.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo