Prva međunarodna konvencija mladih liječenih od maligne bolesti "Malo svjetlo nade" - Ordinacija.hr

Novosti

Prva međunarodna konvencija mladih liječenih od maligne bolesti “Malo svjetlo nade”

Foto: shutterstock

Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima uz svoje osnažene Mlade Krijesnice organizira Prvu međunarodnu konvenciju mladih liječenih od maligne bolesti “Malo svjetlo nade“.

Konvencija će se održati od 20.-24. kolovoza, na Sljemenu u Domu Crvenog križa. Na Prvoj međunarodnoj konvenciji mladih liječenih od malignih bolesti sudjelovat će mladi iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske i Hrvatske. Tijekom 5 dana 60 sudionika proći će kroz razne radionice i predavanja te sudjelovati u raznovrsnom programu i razmjeni iskustava i znanja.

Cilj Konvencije je osnažiti mlade podizanjem razine njihovih kompetencija, kroz predavanja, radionice i razmjenu iskustava, kako bi bili spremniji i dalje pomagati djeci i obiteljima koje prolaze kroz liječenje i nakon njega. Mladi koji su prošli liječenje, sada u ulozi volontera pružaju podršku i osnažuju obitelji na specifičan način. Također, cilj Konvencije je i promoviranje zdravih stilova života.

Pozivajuse svi zainteresirani za problematiku malignih bolesti u dječjoj dobi na Dan otvorenih vrata Prve međunarodne konvencije mladih liječenih od maligne bolesti koji će se održati 23. kolovoza 2015., od 9:30 do 17:30h u Domu Crvenog križa, Sljemenska cesta 28.

Aktivnosti na Dan otvorenih vrata:

1. Predavanje: Izgradnja partnerstva i razmjena međusobnih iskustava mladih „survivora“

2. Radionice: yoga i izrada zdravih napitaka

Službeni jezik Konvencije je engleski. Svi zainteresirani, molimo da se prijave putem sljedećeg linka:

https://docs.google.com/forms/d/1WhlDoHgnfTpfatQ9cxdzuiS81_tehp6pPCaPXTcu-UY/viewform

Više informacija o Konvenciji potražite na www.krijesnica.hr.

Krijesnica od 2013. godine poučena primjerima dobre prakse europskih, a i svjetskih zemalja udruga okuplja Mlade Krijesnice, mlade liječene od nekog oblika maligne bolesti u djetinjstvu. U zadnje dvije godine mladi su se okupili na sastancima preko 20 puta, prošli su 13 edukacija, sudjelovali na regionalnim okupljanjima mladih dvije godine za redom u Beogradu te su sudjelovali na međunarodnim javnim događanjima vezanim za problematiku od strane međunarodnih organizacija (CCI – Childhood Cancer Internationa, SIOP – International Society of Paediatric Oncology i drugih). Ove godine poučeni iskustvima iz drugih zemalja i njihovih primjera dobre prakse odlučili su proširiti regionalno okupljanje i pozvati mlade iz cijele Europe.

Foto:Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo