Novosti

Prvi Festival soli u Ninu

Što je prvi Festival soli u Hrvatskoj pripremio za svoje posjetitelje? Zašto je noćna berba soli jedinstveno iskustvo? Koje će kulinarske specijalitete pripremati poznati hrvatski chef Mate Janković? Koje su to neispričane priče o soli? U čemu se krije ljekovita, ali i kozmetička vrijednost ninskog Cvijeta soli?

Saznajte na jedinstvenom Festivalu soli koji se održava u Ninu, 13. rujna od 19.30 do 23.30 sati na bogatim poljima Solane Nin!

Prvi hrvatski Festival soli koji se održava u kraljevskom gradu Ninu i u organizaciji Solane Nin pružit će posjetiteljima jedinstven doživljaj berbe soli pod zvijezdama i pozvati ih da se pridruže poznatom hrvatskom chefu Mati Jankoviću u spravljanju vrhunskih specijaliteta začinjenih ninskim Cvijetom soli. Tijekom atraktivnih kulinarskih radionica uz bok Jankoviću stat će i direktorica Turističke zajednice Grada Nina, Marija Dejanović, koja će pokazati zašto je ispravno dodavanje soli u kuhinji i više nego prava umjetnost. Pod voditeljskom palicom poznatog zadarskog glumca Duška Modrinića posjetitelji će u bogatom programu čuti i priče o slanom začinu koji život znači i saznati kako je sol pratila razvoj ljudskog roda kroz povijest.

Da ninski Cvijet soli ne daje samo završni “touch“ jelima nego da pruža i niz mogućnosti za izradu ljekovitih kozmetičkih proizvoda pokazat će Marijana Pontoni tijekom radionice prirodne kozmetike.

Kao prva manifestacija ovakve vrste u Hrvatskoj, Festival će pod zvjezdanim nebom postati prava oaza primamljivih mirisa slanih gurmanskih delicija. I kao poslastica na kraju, posjetitelji će uživati u primamljivim notama klape Sol i tamburaškog orkestra ninskog KUD-a Branimir.

Iskusite jedinstvenu noćnu berbu soli, okušajte se u spravljanju vrhunskih gurmanskih specijaliteta s Matom Jankovićem, pripremite vlastite ljekovito-kozmetičke recepture s Marijanom Pontoni i saznajte sve o slanom začinu!

Ulaz je besplatan, a adresa Solane Nin je Ilirska cesta 7, 23232 Nin.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo