Novosti

Prvi regionalni dokumentarac o dijabetesu

Dokumentarni film “Život s dijabetesom” uključuje ekspertize vodećih dijabetologa te iskustva pacijenata iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije.

Kako bi javnosti približili iskustva oboljelih od šećerne bolesti, britanska medijska kuća Limeclip i regionalni TV-kanal o zdravlju The Medical Channel predstavili su dokumentarni film “Život s dijabetesom“. Film prati priču oboljelih iz regije, među kojima se ističe najmlađa dijabetičarka, hrabra 18-mjesečna djevojčica Tara Selimović. “Život s dijabetesom“ također uključuje osvrte najistaknutijih dijabetologa na ovim prostorima, kao što su doc. dr. sc. Darijo Rahelić, dr. Jelka Zaletel, prim. dr. mr. sc. Miodrag Đorđević, prof. dr. Lea Smirčić Duvnjak i prim. dr. Midhat Mujić.

“Od dijabetesa boluje 387 milijuna osoba diljem svijeta te 400.000 osoba u Hrvatskoj, a on je osmi po redu uzročnik smrti. U Europi trenutno postoji značajna potreba za pouzdanim, nepristranim i na dokazima utemeljenim medicinskim i zdravstvenim sadržajima kojima javnost lako može pristupiti. Želimo povećati temeljno znanje javnosti kako bi građani donosili informirane odluke o svojemu zdravlju ili zdravlju svojih bližnjih“, tom je prilikom naglasio direktor Limeclipa Thomas Parker.

Tara Selimović i Thoman Parker

“Život s dijabetesom” prvi je stručno utemeljeni regionalni dokumentarni film o jednoj od najraširenijih bolesti današnjice, čija je sinoćnja premijera okupila brojne uzvanike iz svih zemalja regije. Od ove će se nedjelje prikazivati na nezavisnom televizijskom programu The Medical Channel.

S ciljem educiranja javnosti o različitim bolestima i stanjima te želeći potaknuti gledatelje na odgovornije ponašanje prema vlastitom zdravlju, The Medical Channel filmom o dijabetesu najavio je čitavu seriju dokumentaraca vrhunske produkcije, nastalih u suradnji s vodećim zdravstvenim stručnjacima u regiji.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo