Novosti

Prvo Savjetovalište za kašalj otvoreno u Dječoj bolnici Srebrnjak

Dječja bolnica Srebrnjak svojim je malim pacijentima i njihovim roditeljima otvorilo nova vrata, a radi se o Savjetovalištu za kašalj.

Savjetovalištem za kašalj u Dječjoj bolnici Srebrnjak, roditeljima i djeci se želi približiti tema kašlja, kao i više informacija o bolestima koje prati kašalj. Za sredstva potrebna za uređenje i funkcioniranje Savjetovališta pobrinuo se Prospan, odnosno tvrtka Salveo, biljni lijek broj 1 u svijetu protiv kašlja. Savjetovalište će biti otvoreno nekoliko sati dnevno, točnije od 10 do 14 sati tijekom kojih će se roditelji moći konzultirati sa stručnim medicinskim timom.

Kašalj je kod djece česta pojava, a zbog porasta broja onih koji boluju od astme, alergija, problema kroničnog kašlja koji traje mjesecima bit ćemo u mogućnosti roditeljima pružiti dodatne informacije i savjete – izjavila je zamjenica ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, dr. Mirjana Turkalj.

Ravnatelj Dječje bolnice dr .sc. Boro Nogalo, naglasio je kako je ovaj projekt bio dugo u planu, primarno jer su respiratorne bolesti najčešće s kojim se susreću pogotovo tijekom zimskih mjeseci. Iako je kašalj banalni simptom, najčešće simptom s kojim se doktori susreću, a ravnatelj i zamjenica ravnatelja nadaju se kako će uz pomoć ovog savjetovališta, pomoći i liječnicima i malim pacijentima.

Ova se potreba javila zbog velikog broja pacijenata, a manjka vremena doktora, zbog čega nemaju vremena sjesti s pacijentima i roditeljima i prodiskutirati što kašalj znači, a uz pomoć medicinskog tima sve će informacije o kašlju moći dobiti, poput vrste kašlja, kako ga kontrolirati, liječiti i naravno, kako ga preventirati.

Tvrtka Salveo je Dječoj bolnici Srebrnjak pomogao opremiti i otvoriti ovo savjetovalište, a to je nastavak dugotrajne i partnerske suradnje s dječjom bolnicom.

Brojna su pitanja i dvojbe koji muče roditelje kad je riječ o prepoznavanju vrste kašlja i dostupnim terapijama. Prospan kao biljni lijek broj 1 u svijetu protiv kašlja već ima odgovore na mnoga pitanja koja se pojave za vrijeme kašlja i zato vjerujemo da ćemo i putem Savjetovališta roditeljima olakšati pristup informacijama i pružiti im potrebnu podršku u trenucima koji ponekad zahtijevaju strpljenje i dugotrajnu terapiju. Zahvaljujemo Dječjoj bolnici Srebrnjak na suradnji i sretni smo što ćemo zajednički mnogima omogućiti da ih kašalj ne ometa u njihovim omiljenim aktivnostima – izjavio je direktor tvrtke Salveo za Hrvatsku, Kristijan Jakovina.  

G. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo