PUBMET2021 konferencija: Koliko povjerenja trebamo imati u objavljene znanstvene rezultate - Ordinacija.hr

Novosti

PUBMET2021 konferencija: Koliko povjerenja trebamo imati u objavljene znanstvene rezultate

Osma međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2021 nastavlja niz vrlo uspješnih konferencija o znanstvenoj komunikaciji koje organiziraju Sveučilište u Zadru, Hrvatska udruga za znanstvenu komunikaciju – ZNAK, Sveučilište u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković.

Konferencija će se održati od 15. do 17. rujna 2021. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE, European Association of Science Editors (EASE) i SPARC Europe.

Ovogodišnja PUBMET2021 konferencija donosi nam niz pozvanih predavanja, okruglih stolova i radionica namijenjenih znanstvenicima, urednicima i izdavačima znanstvenih časopisa, stručnjacima iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti, znanstvenim novinarima, kreatorima znanstvenih politika i svima zainteresiranim za napredak slobodne, otvoreno dostupne znanosti te transparentnog i informiranog izvještavanja o rezultatima znanstvenih istraživanja.

Jedno od zanimljivijih tema očekuje nas od Vedrana Katavića s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će uvodnim predavanjem otvoriti panel raspravu gdje će uz slovenske kolege (Zarja Muršič, Jana Javornik, Gregor Majdič i Jana Kolar) raspravljati o provjerljivosti rezultata različitih istraživanja i propitati koliko povjerenja trebamo imati u objavljene znanstvene rezultate i, u konačnici, u znanstveni sustav u cjelini.

Lai Ma (Sveučilišni koledž Dublin) će govoriti o nejednakostima u modernoj znanosti s naglaskom na položaj žena i pripadnika etničkih manjina. 

Zbog još uvijek aktualne Covid-19 pandemije ovogodišnja PUBMET2021 konferencija će se ponovno održati online i zahvaljujući sponzorima biti će besplatna za sve sudionike.

Organizatori očekuju odličan odaziv te, kao i na prijašnjim konferencijama, vrlo živahnu i konstruktivnu raspravu o navedenim temama.

Program konferencije PUBMET2021 možete preuzeti na sljedećoj poveznici: https://pubmet2021.unizd.hr/programme

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo