Radiochirurgia Zagreb postala specijalna bolnica - otvara se i najsuvremenija operacijska dvorana - Ordinacija.hr

Novosti

Radiochirurgia Zagreb postala specijalna bolnica – otvara se i najsuvremenija operacijska dvorana

Odlukom Ministarstva zdravstva poliklinika Radiochirurgia Zagreb dobila je status specijalne bolnice.

Radiochirurgia Zagreb sada raspolaže najsuvremenije opremljenim sobama, jedinicom za intenzivnu skrb te tehnološki iznimno naprednom onkološkom kirurškom dvoranom. Ovime bolnica uvodi u praksu suvremenu hibridnu kirurgiju koja, u slučajevima kad je to indicirano, kombinira klasičnu kirurgiju s radiokirurgijom.

Nova operacijska dvorana raspolaže tzv. image guiding sustavom koji liječnicima omogućava operativne zahvate uz računalni prikaz svih relevantnih snimaka područja koje se operira u stvarnom vremenu.

Pored toga, dvorana koristi i tzv. Light Vision tehnologiju koja operateru omogućava lako razlikovanje tumorskoga tkiva i limfnih čvorova. Riječ o najnovijoj japanskoj tehnologiji koja se po prvi put koristi na našim prostorima u otvorenoj abdominalnoj kirurgiji. Uz to, bolnica raspolaže intra-operativnim C lukom koji ima rezoluciju CT uređaja i liječnicima omogućava vrlo precizno slikovno navođenje tijekom operacije.

Bolnica sada ima i najsuvremeniji uređaj za zaustavljanje krvarenja na velikim površinama, kao i vrhunsku tehnologiju plazma sterilizacije zraka u svim prostorijama bolnice, za maksimalnu zaštitu pacijenata od infekcije. Dvorana je napravljena od specijalnih materijala te je pod tlakom i prozračuje se posebnim sustavima koji omogućavaju trenutno najmoderniju dostupnu antibakterijsku zaštitu. Bolnica je također opremljena ultrazvučnim kavitronom, sustavom za uništenje tumorskog tkiva koji pošteđuje krvne žile, kao i najsuvremenijom laparoskopskom opremom.

Ovime je Radiochirurgija Zagreb postala trenutno najmodernija specijalna bolnica za liječenje karcinoma u Hrvatskoj i regiji. Pacijenti sada u Svetoj Nedelji mogu na jednom mjestu obaviti cjelokupnu dijagnostiku, ako je potrebno, operativni kirurški zahvat, liječenje radiokirurgijom, kao i redovito postoperativno praćenje svojeg zdravstvenog stanja. Radiokirurški zahvati obavljaju se na uputnicu HZZO-a.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo