Ragbi utakmicom okrunjena akcija "Svom snagom protiv nasilja nad ženama" - Ordinacija.hr

Novosti

Ragbi utakmicom okrunjena akcija “Svom snagom protiv nasilja nad ženama”

Velikim sportskim ragbijaškim spektaklom regija Sjever-Jug na stadionu NK “Zagreb“ u Kranjčevićevoj ulici okrunjena je javna akcija protiv nasilja “Svom snagom protiv nasilja nad ženama“. Hrvatski ragbijaški savez i Zagrebački ragbi savez ovom su utakmicom podržali nacionalnu kampanju Ženske sobe “U tri klika biraj život bez nasilnika“ te kompletan prihod od održane utakmice donirali radu Centra za žene žrtve seksualnog nasilja.

Pokrovitelj akcije “Svom snagom protiv nasilja nad ženama“, gradonačelnik Milan Bandić, nije propustio priliku da i osobno javno podrži borbu protiv nasilja nad ženama te je nakon prvog udarca kojim je označio početak utakmice aktivistkinje i aktiviste Ženske sobe darivao crvenim ružama u znak podrške za ovu značajnu javnu kampanju. Inače, održana utakmica između Sjevera i Juga predstavlja tradicionalni ragbi susret u kojem su svoja umijeća predstavili ponajbolji hrvatski ragbijaši.

Aktivnosti koje zajednički provode Ženska soba, Hrvatski ragbijaški savez i Zagrebački ragbi savez nastavit će se i dvodnevnom javnom akcijom u City Centru One u Splitu na kojoj će građani i građanke grada Splita moći dobiti promotivno-edukativne materijale o nasilju nad ženama i kampanji te se okušati u ragbi izazovima, a aktivnosti će završiti u sklopu ragbi utakmice Hrvatska-Švicarska koja će se održati 2. studenog u Splitu, na stadionu “Stari plac“.

Ragbijaši

Nacionalna kampanja “U tri klika biraj život bez nasilnika” provodi se u sklopu projekta “Safe zone“ koji financijski podržava Europska unija, a koji Ženska soba provodi u partnerstvu s S.O.S. telefonom-poziv u pomoć (Virovitica), Centrom za razvoj i podršku civilnog društva “Delfin“ (Pakrac) i Centrom za žene Adela (Sisak) te projekta “Centar za žrtve seksualnog nasilja“ koji provodi u partnerstvu sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a kojeg financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Više o kampanji “U tri klika biraj život bez nasilnika” i akciji “Svom snagom protiv nasilja nad ženama potražite na Sigurnomjesto.hr.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo