Novosti

Revolucionarna metoda laserske operacije sive mrene napokon stigla u Hrvatsku!

U laserskoj operaciji sive mrene, više nema kirurškog noža već se svi rezovi na oku rade laserom pa tako i najvažniji rez koji uvjetuje kakav će biti rezultat operacije katarakte, a to je onaj na prednjoj kapsuli leće.

Do sada je taj rez radio kirurg ručno kirurškim nožićem, a sada taj rez izvodi sam laser što osigurava 100% preciznost i time je rezultat samog zahvata za pacijenta značajno sigurniji. Sam laser koristi manje energije nego ultrazvuk, pa se samim time smanjuju rizici poslijeoperacijskog zamućenja rožnice, što inače može trajno oštetiti vidnu oštrinu. Laserskom operacijom sive mrene taj je rizik doveden gotovo na nulu.

Laserskom kirurgijom sive mrene smanjuje se vrijeme operacijskog zahvata što omogućuje brži oporavak i postiže se najbolja vidna oštrina za pacijenta. Femto laser je potpuno zamijenio kirurški nož koji se koristio i za korekciju astigmatizma prilikom operacije katarakte.

Osim za operacije mrene, ova laserska tehnologija koristit će se za rješavanje svih grešaka vida iznad 40. godine života. Svi koji su do sada priželjkivali skinuti dioptriju i žele skinuti staračku dalekovidnost, s ovim aparatom je i za njih postalo moguće.

Poliklinika Bilić Vision za oftalmologiju prva u Hrvatskoj i regiji koristiti novu tehnologiju te svojim pacijentima pruža najbolju moguću uslugu u operaciji katarakte. Primjena nove, revolucionarne metode ima brojne prednosti jer je zamijenila ljudsku ruku, postigla preciznost, a zbog manje energije lasera koju je potrebno upotrijebiti za vrijeme zahvata bolje štiti oko u odnosu na ultrazvučnu metodu. Samim time pacijentu se isporučuje najbolji mogući rezultat koji je moguće postići u današnje vrijeme.

Foto: Arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo