Novosti

Rijeka podržava život bez nasilnika!

Organizacija Ženska soba u subotu (30. lipnja) organizira javnu akciju u sklopu nacionalne kampanje “Sigurno mjesto – U tri klika biraj život bez nasilnika” na riječkom Korzu, gdje će uz podršku javnih osoba na info-pultu, od 11 do 13 sati informirati građane o kampanji te gorućem problemu nasilja nad ženama.

Okosnica ove nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama koja je otpočela još krajem veljače je prva specijalizirana web stranica namijenjena ženama žrtvama nasilja – Sigurno mjesto.

“Osnovni ciljevi kampanje i web stranice Sigurno mjesto su olakšavanje nalaženja pomoći i podrške ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja, na način da se na jednom mjestu obuhvate sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili u donošenju odluke za izlazak iz nasilja”, pojašnjava mr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe, nevladine organizacije koja zajedno sa svojim timom vodi kampanju.

Sigurno mjesto

U protekla četiri mjeseca web stranicu je posjetilo gotovo 20 tisuća ljudi, a valja svakako naglasiti da je svima koji je posjete osigurana anonimnost te da je pri razvoju stranice uzeta u obzir i činjenica da će mnoge osobe krišom ili u strahu pretraživati njezin sadrža te ona tako sadrži i brzi “x” koji omogućuje brzi odlazak sa stranice da se ne vidi tko je i što tražio.

Sigurno mjesto

“Nasilje nad ženama je najekstremniji primjer kršenja ženskih ljudskih prava. Javlja se u brojnim oblicima, od kojih su najčešći nasilje u obitelji i seksualno nasilje. U Hrvatskoj je unatrag desetak godina ovaj problem također prepoznat kao relevantan i gorući, zahvaljujući pozitivnim promjenama koje su inicirale organizacije civilnog društva”, tumači Maja Mamula, ističući da su brojne žrtve nasilja još uvijek pogođene strahom, sramom i krivnjom ili pak nemaju dovoljno informacija gdje i kako potražiti pomoć kako bi prekinule krug nasilja, a upravo je kampanja “Sigurno mjesto – U tri klika biraj život bez nasilnika” korak prema osnaživanju žrtava nasilja da prekinu taj začarani krug.

Ženska sobaKampanji su se već pridružile brojne javne osobe a timu se u subotu pridružuju i jake riječke snage – grupa Keops, Ivanka Mazurkijević, Rivers, ENI-ce, Šajeta i mnogi drugi.

Građani će na štandu moći kupiti i majice “Alergični na nasilje” dizajnera Ivice Skoke te tako podržati nastavak ove javne kampanje.

Pridružite se akciji na Korzu u subotu, 30. lipnja od 11 do 13 sati i recite NE nasilju nad ženama!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo