Rijetka knjiga ponovo u prodaji za nevjerojatnih 20.000 kuna! Biste li ju kupili? - Ordinacija.hr

Novosti

Rijetka knjiga ponovo u prodaji za nevjerojatnih 20.000 kuna! Biste li ju kupili?

Nakon više od 650 godina novo luksuzno izdanje „Misala kneza Novaka“

S velikim ponosom i zadovoljstvom Mozaik knjiga najavljuje kako s dolaskom jesenjih dana nastavlja intenzivno pripremati luksuzno izdanje „Misala kneza Novaka“, koje će se u slobodnoj prodaji naći u prosincu 2020. godine.

„Misal kneza Novaka“ iz 1368. godine jedna je od naših najljepših i najvrednijih rukopisnih knjiga koja predstavlja najvišu razinu kaligrafskog, iluminatorskog i uopće knjiškog umijeća naših glagoljaša.

Vlastoručno ga je ispisao knez Novak Disislavić kao zavjetni dar crkvi u kojoj će biti pokopan. Koliko su ovu knjigu smatrali lijepom i dragocjenom njezini suvremenici najbolje svjedoči činjenica da je poslužila kao jedan od glavnih predložaka za prvu hrvatsku tiskanu knjigu – „Misal po zakonu rimskog dvora“ iz 1483. godine – otisnutu samo 28 godina poslije Gutenbergove Biblije. „Misal kneza Novaka“ rukopisna je glagoljska knjiga bez koje nije moguće opisati povijest hrvatske kulture. Iako broji već sedmo stoljeće postojanja, još je uvijek čitko i jasno svjedočanstvo zavidne vještine svog pisara, zadanosti vremena u kojem je nastala i bila čitana te posebnosti glagoljske knjige unutar europskoga kulturnog okružja.

Kako bi se današnjim čitateljima približila jedna od najvažnijih knjiga u povijesti Hrvatske, u izdavačkom pothvatu godine te u suradnji Katedre Čakavskoga sabora Roč, Staroslavenskog instituta i Mozaika knjiga pripremljeno je ovo veličanstveno izdanje. Tako je „Misal kneza Novaka“ nakon više od 650 godina prvi put tiskan i dostupan široj hrvatskoj javnosti.

Jedna od naših najvažnijih knjiga u limitiranom kolekcionarskom izdanju sadrži: faksimil originalnog „Misala kneza Novaka“ iz 1368. godine, reprodukcije čak 480 inicijala i šest minijatura, od kojih je dio pozlaćen, ručno uvezane korice od najfinije teleće kože i papir koji zadovoljava najviše standarde kvalitete, popratnu knjigu s najvažnijim činjenicama i drugim zanimljivostima o Novakovu misalu koju su napisali renomirani hrvatski akademici, znanstvenici i stručnjaci, zaštitni ovitak izrađen po mjeri knjige i pamučne rukavice za listanje. Naklada je ograničena na najviše 200 primjeraka te neće biti ponovljena – svaki primjerak ovog izdanja numerirani je unikat.

Ovo luksuzno izdanje namijenjeno je ljubiteljima knjiga, kolekcionarima, znanstvenicima, proučavateljima glagoljice te svima ostalima koji znaju cijeniti i vole posjedovati izdanja od nacionalne i kulturne važnosti.

Cijena ovog luksuznog izdanja u pretprodaji bit će 15.960,00 kn, a redovna će cijena biti 19.992,00 kn.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo