Rodilište Podobnik slavi 10. rođendan i daruje kompletne ginekološke preglede! - Ordinacija.hr

Novosti

Rodilište Podobnik slavi 10. rođendan i daruje kompletne ginekološke preglede!

Shutterstock

Povodom 10-og rođendana Specijalne bolnice Podobnik s ponosom ističu da je u njihovu rodilištu na svijet ‘došlo’ više od 3000 beba!

Kao prvo i jedino privatno Rodilište u Hrvatskoj, u SB Podobnik ženu stavljaju u središte najvažnijeg događaja u životu, i to ne samo nje, nego i cijele obitelji. Njihova misija i vizija prepoznata je od brojnih obitelji iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja, koji su im kroz ovih 10 godina poklonili povjerenje.

Porod djeteta najvažniji je događaj u životu majke i cjelokupne obitelji. Imajući u vidu važnost takvog događaja sa zdravstvene, ali i s osobne strane, njihov stručni tim razradio je cjelovitu uslugu za rodilje, od trenutka dolaska u rodilište, do odlaska kući s novim članom obitelji.

Kako bi ženama omogućili vrhunsku medicinsku skrb, uključujući vanjske suradnike medicinski tim broji 21 liječnika, specijalista ginekologije i porodništva i subspecijalista fetalne medicine, humane reprodukcije, uroginekologije, pedijatara, anesteziologa, 21 primalja i neonatoloških sestara, 3 instrumentarke, 2 anesteziološka tehničara i 10 pomoćnih djelatnika.

Sigurnost, udobnost, posvećenost

Pri osmišljavanju posebnog programa za buduće majke, rukovode se najvažnijim konceptima za sve buduće majke, a to su sigurnost, udobnost, posvećenost i najkvalitetnija zdravstvena usluga. Kako bi porod protekao što uspješnije, od izuzetne je važnosti da su okolnosti u kojima se izvodi optimalne.

Trude se pružiti upravo to – vrhunsku zdravstvenu uslugu te ugodno i sigurno okruženje u kojem će vaše dijete započeti svoj život.

Kao glavnu razliku u Rodilištu Podobnik ističu individualan pristup svakoj pojedinoj rodilji i maksimalnu posvećenost. Svaka rodilja tijekom poroda ima svoju primalju, uvijek je prisutan anesteziolog, neonatolog i ginekolog koji vodi porod u dogovoru s rodiljom i njezinim željama, a prvenstveno u skladu s medicinskim indikacijama.

Kroz ovo vrijeme se pokazalo da su partneri rodilje tijekom poroda velika podrška i potpora rodilji stoga su im je omogućena prisutnost bez obzira o kakvom se porodu radi, čak i u sali tijekom carskog reza. 

Nakon poroda se prilikom oporavka majci i djetetu u zajedničkom boravku može pridružiti i otac, što je još jedna prednost jer je zbližavanje s majkom i ocem u prvim danima života novorođenčeta u mirnoj atmosferi, blagotvorno za njegovo zdravlje i razvoj te pozitivno utječe na dinamiku odnosa čitave obitelji.

Potpuna i kvalitetna skrb

Koncept „baby and mother friendly“ Rodilišta pokazao se najbolji, jer žele u svakom trenutku biti na raspolaganju majci i djetetu. Tim primalja i neonatoloških sestra na raspolaganju je rodiljama 24 sata, tako da majka i dijete imaju potpunu i kvalitetnu skrb, ali i vrijeme potrebno rodilji da se oporavi nakon poroda i samostalo preuzme brigu oko novorođenčeta. Primalje i neonatološke sestre educiraju majku o dojenju, kompletnoj njezi novorođenčeta, kao i važnosti brige o sebi, pravilnoj prehrani te ostalim aktivnostima u vrijeme babinja. Cilj je da se majka do odlaska kući potpuno oporavi od poroda, te stekne određena znanja i vještine potrebne za samostalnu brigu i njegu oko djeteta.

Osim rodilišta razvijen je i program ginekoloških operacija, te je svakodnevni pogon ispunjen brojnim malim zahvatima, minimalno invazivnom kirurgijom, laparoskopijom, histeroskopijom te velikim ginekološkim operacijama odstranjenja maternice i uroginekoloških operacijama. Uz modernu operacijsku salu i vrhunsku opremu posebno ističu liječnike, stručne operatere koji rješavaju svaki ginekološki problem.

Od studenog 2014. posebno razvijaju Odsjek za medicinski potpomognutu oplodnju pod vodstvom iznimnog stručnjaka dr.sc. Mire Šimuna Alebića te po godišnjoj stopi od 10-15% raste broj pacijenata koji Rodilištu Podobnik pružaju povjerenje za realizaciju svojih nadanja o ostvarivanju roditeljstva. Koristeći se suvremenim dostignućima i znanjima iz područja ginekološke i reproduktivne endokrinologije i biologije, broj ostvarenih trudnoća i zdravih rođenih beba kontinuirano raste.

Prvi su u Hrvatskoj izveli autoransplantaciju ovarijalnog tkiva u pacijentice u prijevremenoj menopauzi nakon čega su kod te pacijentice uspjeli ostvariti trudnoću koja je sada već prošla pola puta prema svom sretnom završetku. Za to su potrebni i vrhunski medicinsko-tehnički uvjeti koje su dobili izgradnjom novog laboratorija za biologiju reprodukcije u sklopu novog operativnog trakta koji su i preduvjet za daljnji rast i razvoj u ovom segmentu djelatnosti.

Najbolji 4D ultrazvuk na svijetu je uvijek u Hrvatskoj prvo dostupan u Rodilištu&Poliklinici Podobnik. Ali bez stručnjaka za 3D/4D ultrazvučnu dijagnostiku koji osim što se kontinuirano educiraju, i sami organiziraju svake godine internacionalni 3D/4D VISUS ultrazvučni tečaj za poduku liječnika iz cijele regije, ne bi bila moguća precizna dijagnostika i prekrasan prikaz anatomije i izgleda ploda koje omogućuju svojim pacijentima.

Rodilište Podobnik ima i jedinstvenu mobilnu i web aplikaciju ‘Žensko zdravlje’ koja prvi put na hrvatskom jeziku omogućuje praćenje menstruacijskog ciklusa i trudnoće, a pacijenticama Rodilišta&Poliklinike Podobnik dodatno omogućava uvid u medicinsku dokumetaciju i slike te video s ultrazvučnih pregleda putem weba i pametnih telefona.

Povodom svog 10. rođendana organiziraju darivanje, a svi se mogu uključiti putem njihove Facebook stranice!

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo