Novosti

Savjetovalište za roditelje “Telefončić” počelo s radom

Koliko ste puta poželjeli razgovarati sa stručnjakom kada je vaš mališan napravio nešto na što niste bili spremni? Sada panici i strahu više nema mjesta jer se otvorilo Savjetovalište za roditelje “Telefončić”.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidović potvrdili su početak rada Savjetovalištu za roditelje “Telefončić“, prvog takvog savjetovališta u Hrvatskoj. Ako nazovete broj 4850 555, moći ćete dobiti stručne savjete i informacije o njezi djeteta od 7 do 22 sata.

Prema gradonačelnikovim riječima, “Telefončić” je jedinstven projekt u našoj zemlji jer uz pomoć telefonske linije, na kojoj će raditi stručnjaci iz raznih područja s dugogodišnjim znanjima i iskustvima, pružit će se značajna i uvijek dostupna podrška roditeljima, udomiteljima i skrbnicima najmlađe djece. U svakom trenutku oni će moći dobiti stručan savjet o trudnoći, porodu, komunikaciji, sveopćoj skrbi za dijete te, dobiti informaciju o specifičnim stručnim službama koje pružaju specijalizirane usluge, ovisno o potrebama djece, posebice djece s teškoćama u razvoju.

Grad Zagreb osigurao je prostor za djelovanje Savjetovališta (Ilica 29), dok stručnu podršku pruža Dnevni centar “Mali dom-Zagreb“, ustanova na koju smo izuzetno ponosni jer smo je gradili ne samo razumom, već srcem i ljubavlju za naše najmlađe sugrađane – djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.

Odličnu suradnju Grada Zagreba i UNICEF-a potvrdila je predstojnica Lora Vidović te dodala da oni koji žele, pitanja stručnjacima mogu postavljati i na stranici savjetovališta: Telefončić.

Tko čini stručni tim Telefončića?

Profesionalni tim Telefončića čine medicinske sestre, patronažne sestre,
primalje, psihologinje, socijalne pedagoginje i logopedinje. Savjetovateljice
u okviru Telefončića imaju višegodišnje iskustvo rada s obiteljima i djecom
predškolske dobi te su dodatno educirane iz komunikacijskih tehnika vezanih uz
telefonsko savjetovanje, kao i iz svih područja ranog razvoja djece i suvremenog
roditeljstva koja su obuhvaćena Telefončićem.

Izvor: Medikus.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo