Novosti

Saznaj sve o prevenciji melanoma i drugih zloćudnih tumora kože!

Javnozdravstvena tribina pod nazivom “Prevencija melanoma i drugih zloćudnih tumora kože u Republici Hrvatskoj” održat će se u četvrtak, 10. svibnja 2012. godine u 13:00 sati u Velikoj dvorani Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Mirogojska cesta 16.

kPredavanje će održati prof. dr. sc. Mirna Šitum, spec. dermatovenerologije, voditeljica Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja RH i predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva HLZ-a.

Tribina je organizirana povodom obilježavanja Dana Euromelanoma u Hrvatskoj, a u sklopu javnozdravstvene kampanje “Vodimo računa o svojoj koži i madežima!“.

Cilj predavanja je upozoriti na zabrinjavajuće brojke o pojavnosti melanoma u Hrvatskoj, kao i na sve veći broj djece i mladih koji obolijevaju od tog smrtonosnog raka kože zbog čestih izlaganja suncu bez fotozaštite te ukazati na potrebu edukacije o pravilnoj zaštiti od sunca.

U Centru za preventivnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, posjetitelji mogu dobiti savjet o zaštiti i samopregledu kože.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo