Novosti

Saznajte više o jedinoj kardiološkoj ustanovi na hrvatskim otocima

Stručni tim se i dalje kontinuirano usavršava u zemlji i inozemstvu, a postojeća medicinska oprema obnavlja, kako bi i dalje pratili svjetske trendove u vrhunskoj kardiologiji

Poliklinika “Sv. Nikola” osnovana je 2001 godine., kao prva, i do danas jedina, kardiološka ustanova na području između Splita i Dubrovnika, te jedina na hrvatskim otocima. Smještena je na morskoj obali u neposrednoj blizini samostana i crkve sv. Nikole, nedaleko od centra grada. Okružena je bujnim mediteranskim zelenilom s prekrasnim pogledom na Korčulansko pelješki kanal.

Osnivanjem Poliklinike Sv. Nikola, po prvi put se na našim otocima počinje raditi kompletna neinvazivna dijagnostika bolesti srca. Naime, uočena je potreba i važnost kardiološke dijagnostike na otoku,daleko od bolničkih ustanova i specijaliziranih poliklinika. I više od toga, cilj je bio osnivanje Centra izvrsnosti u kardiologiji odnosno pribljižavanje vrhunske kardiologije pacijentima na otoku.Tako danas, među rijetkim centrima u Hrvatskoj radimo stres ehokardiografiju s fizičkim opterećenjem, tkivnim Dopplerom i deformacijama.

Prilagođenom ergospirometrijom točnije definiramo kardiopulmonalni i metabolički status bolesnika. Najmodernijim ultrazvučnim aparatima, među kojima je i GE Vivid E95 obavljamo 2 D,3D i 4D obradu srca. Ono na što smo posebno ponosni je uvođenje ambulantne kardiovaskularne rahabilitacije koju smo obogatili vlastitom metodom integrativnog metaboličkog pristupa. Inače s našom metodom integrativnog metaboličkog pristupa imamo vrlo dobre rezultate i u potpornom liječenju simptomatskih bolesnika s dilatacijskom kardiomiopatijom,o čemu smo izvijestili na nekoliko svjetskih kardioloških kongresa.

Naš stručni tim se i dalje kontinuirano usavršava u zemlji i inozemstvu, a postojeća medicinska oprema obnavlja, kako bi i dalje pratili svjetske trendove u vrhunskoj kardiologiji, na dobrobit i zadovoljstvo naših pacijenata. Danas kod nas na preglede i liječenje, osim s područja otoka Korčule i poluotoka Pelješca, pacijenti dolaze iz cijele Dubrovačko-Neretvanske županije kao i iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo