Škole Helen Doron iz cijele Hrvatske donirale 12.000 kuna udruzi Roda - Ordinacija.hr

Novosti

Škole Helen Doron iz cijele Hrvatske donirale 12.000 kuna udruzi Roda

U Zagrebu, u prostorijama udruge Roda, održana je svečana dodjela donacije kojom su škole engleskog jezika za djecu Helen Doron iz cijele Hrvatske u ime svih svojih polaznika donirale 12.000 kuna udruzi Roda.

Iznos je doniran namjenski, a poslužit će kako bi i kroz cijelu 2015. godinu uredno funkcionirao Rodin SOS telefon za potporu dojenju. Telefon je namijenjen majkama koje počinju dojiti ili prilikom dojenja imaju određenih poteškoća i jedna je od ključnih aktivnosti Rode te je do sad pomogao brojnim majkama i djeci da ustraju u ovom važnom prirodnom procesu.

Donaciju je u ime Helen Doron škola predala gđa. Danijela Haralović, nacionalni franšizer Helen Doron za Republiku Hrvatsku. Tom prigodom gđa. Haralović je izjavila: “Drago mi je da i ove godine imamo mogućnost pomoći onima s kojima dijelimo sustav vrijednosti i koje prepoznajemo kao one koji brinu o najmlađim članovima naše zajednice. Dojenje i kontakt majke i djeteta pridonosi samopouzdanju te zdravlju i razvoju djeteta, a Rodin SOS telefon pomaže brojnim ženama koje imaju poteškoća s dojenjem. Željeli smo im na ovaj način dati financijsku i moralnu podršku u ime svih naših polaznika i njihovih roditelja da u tome i dalje ustraju.”

U ime Udruge Roda na donaciji se zahvalila Ivana Zanze, izvršna direktorica udruge Roda koja je tom prigodom izjavila: “Zahvaljujemo Helen Doron školi engleskog jezika na ovoj vrijednoj donaciji i drago nam je da smo s njihove strane prepoznati kao mjesto potpore majkama i djeci. Na našem SOS telefonu za dojenje već dvanaestu godinu svakodnevno volonterski dežuraju Rodine savjetnice za dojenje, a ova donacija pomoći će da telefon i u 2015. godini neometano radi.”

Ova donacija još je jedna u nizu aktivnosti kojima Helen Doron škole engleskog jezika za djecu pomažu djeci u Hrvatskoj. Ove godine polaznici Helen Doron škola pomažu djeci s poplavljenih područja u Slavoniji skupljanjem igračaka koje djeca koja polaze Helen Doron škole u Hrvatskoj daruju točno određenoj djeci u poplavljenim područjima. Također Helen Doron Hrvatska prošle godine je pomogla udruzi Palčić koja pomaže roditeljima nedonoščadi.

Roditelji u akciji – RODA skupina je zainteresiranih građanki i građana koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. Svojim djelovanjem postali su prepoznati u javnosti u područjima ostvarivanja prava na adekvatnu rodiljnu naknadu i prava na rodiljni dopust, medicinski potpomognute oplodnje, trudnoće i poboljšanja uvjeta rađanja, promociji, edukaciji i savjetovanju o dojenju, edukaciji i podršci roditeljima i budućim roditeljima, sigurnosti djece u prometu te zagovaranju prava djeteta i roditelja za vrijeme bolničkog liječenja djeteta.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo