Novosti

Staklena djeca – znate li tko su i zašto im je potrebna podrška obitelji i stručnjaka?

Vidite li staklenu djecu? Neobična humanitarna priča mađioničara Joze Boze i udruge “Ljubav na djelu”

Najpoznatiji hrvatski mađioničar Jozo Bozo prepoznao je važnost kampanje Vidite li staklenu djecu? te je nesebičnom donacijom edukativnih i zabavnih igara koje je sam osmislio, izmamio osmjehe na lica staklenoj djeci koja imaju iskustvo života s oboljelom braćom ili sestrama u obitelji. Kampanju je pokrenula spisateljica Nastja Kulović u suradnji s Udrugom roditelja djece oboljelih od malignih i kroničnih bolesti “Ljubav na djelu.”

Problem “staklene djece” najčešće se događa kada se obitelj fokusira na potrebe oboljelog djeteta pa braća i sestre ostaju zakinuti za ispunjenje njihovih potreba. Tako oni vrlo često prešute svoje potrebe.

Odrastala sam kao stakleno dijete bez da sam to znala. Tu sam informaciju otkrila tek 2019. godine pišući svoju knjigu “Kud si krenula?”. Nedostatak informacija o toj važnoj temi i potreba da širim priču dalje, naveli su me na suradnju s Udrugom “Ljubav na djelu” kako bismo pomogli u spriječavanu nastanka nove staklene djece kroz pružanje psihološke pomoći zdravoj djeci, ali i davanja podrške i njihovim roditeljima.” – ističe Nastja Kulović, spisateljica i začetnica kampanje Vidite li staklenu djecu?.

Edukativne i zabavne igre koje je osmislio Jozo Bozo, zasigurno će pomoći obiteljima u zbližavanju, boljoj komunikaciji i kvalitetno provedenom vremenu. 

“Iznimno mi je drago odazvati se na humanitarne akcije poput ove. Zajedno s Grafikom Grafoprint donirali smo Jozo Bozo igre za cijelu obitelj. Igrajući ove igre razvija se međuobiteljska komunikacija, provodi se kvalitetno vrijeme s preostalim članovima obitelji, a igre su namijenjene svim uzrastima. Ovom malom gestom htio sam pružiti podršku svoj staklenoj djeci koja nažalost dobivaju premalo pažnje.”ističe Jozo Bozo. 

Kampanja Vidite li staklenu djecu? ukazuje na prepoznavanje potreba i ohrabruje roditelje i braću i sestre oboljele djece da se jave za primanje besplatne podrške. Važno je raditi na zbližavanju i  osnaživanju  cijele obitelji.

 “S obzirom na dugogodišnje iskustvo u radu i provođenju psiholoških tretmana s maligno i kronično oboljelom djecom i njihovim obiteljima, Udruga je prepoznala važnost kampanje “Vidite li staklenu djecu?” te je omogućila djeci koja imaju iskustvo suživota s oboljelim braćom ili sestrama u obitelji, da se uključe besplatno u psihološki tretman igrom koji provodi Udruga. Ovim putem zahvaljujem Jozi Bozi na nesebičnoj donaciji.” – istaknula je Suzana Paša, dopredsjednica Udruge “Ljubav na djelu”.

Udruga “Ljubav na djelu” udruga je roditelja djece oboljele od malignih i kroničnih bolesti koja se liječe u sklopu „ Klinike za dječje bolesti Zagreb “ i KBC Zagreb, te već 12 godina pruža sveobuhvatnu psihosocijalnu podršku oboljeloj djeci kao i svim članovima obitelji oboljelog djeteta. Udruga kroz terapiju Igrom i terapiju Neurofeedbackom, pruža psihološku podršku kako oboljeloj djeci tako i braći i sestrama oboljelog djeteta. Također, Udruga pruža podršku roditeljima u svim segmentima življenja, što ublažava osjećaja straha i neizvjesnosti a time omogućuje i bolju komunikaciju među svim članovima obitelji.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo