Novosti

Stiže nam Peter Hess – kralj tibetanskih zvučnih zdjela!

Pionir zvučne terapije i primjene zvučnih zdjela Peter Hess premijerno predstavlja svoj rad i iskustva na području zvučne masaže u Zagrebu, u sklopu 3. međunarodnog sajma alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti Mystic koji se održava od 21. do 23. rujna na Zagrebačkom velesajmu.

Peter Hess u Zagreb dolazi u organizaciji tima Peter Hess Akademije koja je u Zagrebu osnovana u proljeće 2012. s ciljem profesionalne edukacije za primjenu zvučnih zdjela i gongova u terapijske svrhe. Već prije pet tisuća godina zvuk je u istočnoj metodi liječenja imao izuzetno značenje. Iscjeljivanje zvukom je djelotvorna metoda koja koristi vibraciju zvuka za relaksaciju, uklanjanje posljedica stresa i poboljšanje općeg stanja ljudskog organizma.

undefined“Sve više ljudi pati od stresa i u potrazi je za mogućnostima odmora za svoje tijelo, duh i dušu. Zvučna masaža prema Peteru Hessu je djelotvorna metoda koja se izvodi prema individualnim potrebama svake osobe. U ovoj se masaži zvučne zdjele, koje su mnogima poznatije kao tibetanske zdjele, pažljivo polažu na odjeveno tijelo i lagano sviraju palicom. Njihov blag i skladan zvuk apsorbira se i ubrzo dovodi u stanje duboke relaksacije. Ritmičke zvučne vibracije prenose se na tijelo i doživljavaju kao neka vrsta masaže. Tijekom zvučne masaže nastaje ozračje sigurnosti i zaštite u kojem je moguće otpustiti – osloboditi se stresa, tjeskobe, briga, sumnji i osjećaja koje imaju negativan utjecaj na naše zdravlje,” pojašnjava Silvana Leskovar, jedna od osnivačica licencirane hrvatske podružnice Peter Hess akademije.

U sklopu svojeg boravka u Zagrebu, Peter Hess će zajedno sa suprugom Emily Petrom Zurek, zvukoterapeutkinjom, stručnjakinjom za primjenu zvuka u terapijskom radu s djecom, tijekom dva dana svim zainteresiranima pružiti mogućnost sudjelovanja u interaktivnim radionicama, koje će se održavati u petak 21. i u subotu 22. rujna 2012. na Zagrebačkom velesajmu.

Nadalje, u subotu, 22. rujna, Peter Hess će predstaviti hrvatsko izdanje svoje knjige “Zvučne zdjele za zdravlje i unutarnju harmoniju – zvučna metoda po metodi Petera Hessa” u izdanju tvrtke Prema Vama, a u večernjim satima uslijedit će nastup Emily Petre Zurek na gongovima u sklopu koncerta duhovne glazbe. Finalno, Peter Hess i Emily će zajedno otvoriti veliku Gong Puju, cjelonoćno sviranje gongova koje je ujedno i iscjeljujući ritual, koji će otpočeti u 23,30 sati.

Peter Hess, po struci fizičar i pedagog, razvio je početkom osamdesetih svoju specifičnu zvučnu masažu utemeljenu na osobnim iskustvima i istraživanjima koje je dugi niz godina provodio u Nepalu, Indiji i Tibetu, kamo se uputio u potrazi za alternativnim metodama iscjeljivanja. Danas je njegova metoda priznata kao visoko djelotvorna i korisna a primjenjuje prije svega se u različitim medicinskim zanimanjima kao i u pedagogiji i wellness centrima. Peter Hess Institut, koji je utemeljen prije 25 godina u Njemačkoj, u međuvremenu je uz Hrvatsku pokrenuo svoje licencirane akademije i u Australiji, Danskoj, Grčkoj, Belgiji, Finskoj, Italiji, Luksemburgu, Nizozemskoj, Austriji, Poljskoj, Portugalu, Švedskoj, Mađarskoj i SAD-u.

Za više informacija posjetite službene stranice Peter Hess akademije u Zagrebu, a predbilježbe za radionice Petera Hessa koje se održavaju 21. i 22.9. na Zagrebačkom velesajmu zaprimaju se na službeni e-mail Akademije: info@peter-hess-akademie.com.hr.

 B. Mrak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo