Novosti

Stres ima negativan utjecaj na probavni sustav!

Stres ima značajan utjecaj na probavni sustav, a očituje se u rasponu od bezazlenih probavnih smetnji u fazama emocionalne napetosti do kroničnih i zloćudnih bolesti. Simptomi bolesti probavnog sustava, bilo da se radi o prolaznim stanjima ili kroničnim bolestima umanjuju kvalitetu života brojnih pacijenata.

l       prof. dr. Milan Kujundžić i Mario Puljiz

Činjenica je da je stres povezan sa suvremenim načinom života i predstavlja jedan od najčešćih uzročnika bolesti. Kada bi se stres mogao eliminirati ili značajno smanjiti, bolesti probavnog sustava koje su u kontinuiranom porastu bilo bi puno manje. Govoreći o značaju stresa na probavni sustav prof. dr. Milan Kujundžić upozorio je kako pravilnom prehranom možemo povoljno djelovati na smanjenje stresa te na umanjivanje negativnih biokemijskih i fizioloških učinaka stresa.

Kao dio brige za zajednicu CROATIA zdravstveno osiguranje već nekoliko godina organizira stručna javna predavanja za građane kojima je cilj educirati građane o zdravstvenim mjerama prevencije bolesti čime se podiže kvaliteta života opće zajednice.

“Za stručna predavanja odabrali smo najaktualnije zdravstvene teme s kojima su naši sugrađani suočeni, a kako bismo ih educirali kako se na najbolji način nositi s nekom bolešću ili ako je moguće – kako je na vrijeme spriječiti“, naglasio je član Uprave CROATIA zdravstvenog osiguranja Mario Puljiz.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo