Novosti

Stripoljupci, Crtani romani šou je tu!

CRŠ se kroz godine profilirao kao najveći strip festival u regiji, što potvrđuje i ove godine s brojnim događanjima, međunarodnim gostima i izdavačima.

Festival traje od 26. do 28. listopada i ove će godine dovesti neke od najpoznatijih svjetskih autora stripa.

David Lloyd, crtač stripa V for Vendetta, čija maska Guy Fawkesa danas predstavlja simbol prosvjeda diljem svijeta i hakerske grupe Anonymous, koji crta za Marvel, zaslužan je za dizajn kostima i akcijskih scena u oba Iron Man filma i The Avengersima. Giovanni Bruzzo, najpoznatiji crtač u nas kultnog Tex Willera, samo su neki od gostiju koji će obogatiti program festivala.

Na festivalu će se održati nekoliko izložbi, od kojih je bitno spomenuti onu originalnih radova Mirka Ilića u Galeriji i biblioteci stripa, Giovannia Bruzze u Talijanskom institutu, te izložbe domaćih i stranih autora, kao i mladih entuzijasta, u sklopu sajma stripa koji će se održavati u Tvornici kulture.

U suradnji s knjižarom Asteroid B612, na festivalu će se održati i Dan besplatnih stripova, međunarodna inicijativa kojoj je cilj podijeliti što više besplatnih izdanja svim ljubiteljima devete umjetnosti.

Skoro svi hrvatski i neki regionalni izdavači bit će prisutni na CRŠ, gdje će se održavati premijere novih izdanja i prodavati stara, a sve to po povoljnim cijenama. Gosti festivala će za posjetitelje crtati i potpisivati radove, držati razgovore s publikom te općenito biti dostupni svim obožavateljima za čašicu razgovora tijekom trajanja festivala. Predavanja i tribine još su jedan element festivala u kojem se govori o raznim aspektima devete umjetnosti, a radionice crtanja stripova namijenjene su onoj najmlađoj publici, dok će se u kinu Europa održavati besplatne projekcije filmova vezanih uz strip.

Najbitniji dio festivala ipak su stripovi, kojih će biti na tisuće, te njihovi ljubitelji, koji se u opuštenoj atmosferi mogu družiti sa svojim istomišljenicima, domaćim autorima koji su postigli međunarodne uspjehe i stranim gostima koji imaju status zvijezda, no koji na CRŠ dolaze, kao i svi mi, uživati u devetoj umjetnosti.

B. Mrak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo