Novosti

Stručnjaci otkrivaju zašto biste trebali staviti šećer u šampon!

Foto: Shutterstock

Šećer u šamponu za zdravu i čistu kosu!

Svi znamo kako je šećer štetan za naše zdravlje, ali stručnjaci očito misle kako može učiniti čuda za našu kosu.

Tako i dermatolog dr. Francesca Fusco smatra da dodani šećer vašem šamponu može kosu nakon pranja učiniti zdravijom i ljepšom te iznimno čistom. Samo žlica šećera u vašem šamponu će savršeno nježno očistiti vaše tjeme. Ne da će ovaj pripravak očistiti kosu nego će rješavanjem tjemena i vlasi od nečistoća dozvoliti regenratoru da bolje penetrira pa će tako kosa biti još zdravija i ljepša, pojašnjava Fusco za magazin Marie Claire.

Stručnjaci se također slažu s time kako je tjeme najvažniji faktor zdrave kose jer ako je ono nečisto i zanemarivano, kosa će sporije rasti i vrlo vjerojatno biti masna te uzrokovati iritacije. 

Koliko često treba prati kosu?

Neki ljudi to rade jednom tjedno, dok drugi na dnevnoj bazi, ali znate li koliko bi ju često trebali prati? Sve naravno ovisi o vašem tipu kose; ako imate suhu kosu, perite ju jednom tjedno. Imate li pak tanku kosu, trebali biste ju prati češće. Stručnjaci savjetuju kako oni koji žive u velikim gradovima kosu trebaju prati jako često kako štetni čimbenici iz okoline ne bi utjecali na njezino zdravlje. Masna se kosa brzo prlja, ali ju ne perite prečesto – idealno bi bilo dva puta na tjedan.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo