Novosti

Suha, tanka, osjetljiva… Znate li što se sve događa s vašom kožom u menopauzi?

Femisol menopauza

S ranim znacima menopauze koji se najprije primijete na koži, godišnje se suoči oko 25 milijuna žena, a istraživanja pokazuju da će do kraja 2025. godine oko 1.2 milijarde njih biti u razdoblju nakon menopauze.

Ipak, od samog ulaska u taj period, kao i vidljivih znakova starenja, čak polovini žena mnogo teže pada ideja otvorenog razgovora na temu menopauze, i svega što ona  sa sobom nosi. Povodom Svjetskog dana menopauze, ali i svakog dana u godini,  Vichy potiče žene da svoje godine nose ponosno, da o svojim problemima razgovaraju otvoreno i da se u ljekarnama, gdje dolaze po savjete i ciljane proizvode za njegu, osjećaju sigurno.

S ciljem predstavljanja inovacije u liniji Neovadiol proizvoda ali i ohrabrivanja  žena  da o ovoj temi glasno govore i podizanja svijesti o značaju podrške stručnjaka, brand Vichy kreirao je posebnu platformu i  kampanju pod nazivom MenoTalks čime ističe koliko je važno da se svaka od žena osjeća ugodno i samopouzdano u svojoj koži.

Ulazak u menopauzu ne znači da se mora „stisnuti pauza“, naprotiv, to je vrijeme  za prigrliti život dinamičnog duha.  Menopauza označava novu fazu u životu žene, u kojoj dolazi do nove percepcije njezina tijela i ženstvenosti. To je početak novog života u godinama kada žene i dalje pršte od energije.

Danas imamo ne samo znanje, već i mogućnosti djelovati preventivno, stoga se žene aktivnije potiče na preglede i poduzimanje preventivnih mjera. Postoji cijeli niz stručnjaka, prvenstveno su to ginekolozi, ali i liječnici obiteljske medicine, dermatolozi, endokrinolozi i psihijatri, koji se mogu uključiti savjetima. Dermatolozi, ginekolozi i nutricionisti pripremili su savjete kako bi žene nastavile biti samopouzdane, ponosne i ženstvene u menopauzi. Kako bi promjene koje dolaze ne samo prihvatile, nego možda čak i uživale u njima. Kako bi bile još jače, još zdravije i još ljepše.     

Na Svjetski dan menopauze je  poznata novinarka i voditeljica Tončica Čeljuska na panelu u prekrasnom ambijentu zagrebačkog hotela Esplanade ugostila vrhunske stručnjake koji su dali svoj doprinos #MENOTALKS platformi i panelu:  prof. dr. sc. Marinu Šprem Goldštajn, dr. med., spec. ginekologije i porodništva, predsjednicu Hrvatskoga društva za menopauzu, prof. dr. sc. Dariju Vranešić Bender, kliničku nutricionistkinju, dermatologinju prof. dr. sc. Mariju Kaštelan dr. med, prof. dr. Ivana Bolanču, dr. med., spec. ginekologije i porodništva i Tanju Vučković, edukatora za Vichy.

Kada pričamo o promjenama u menopauzi, vanjskom je svijetu možda najvidljivija promjena ona na koži, koja ubrzano stari. Nedostatak estrogena dovodi do smanjene sposobnosti zadržavanja vode te ovješenosti i osjetljivosti.  Koža postaje suha, potkožno masno tkivo se spušta prema donjem dijelu čeljusti, a mišići lica opuštaju se. Usporava se sinteza kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. A posljedice su vidljive: koža je suha, tanja, gubi tonus i čvrstoću, a bore postaju izraženije, dok se povećava prisutnost staračkih pjega.

Vichy nakon dva desetljeća proučavanja promjena na koži zajedno s ginekolozima i dermatolozima predstavlja novitet – Neovadiol njegu kože u perimenopauzi i postmenopauzi s  novim proizvodima:

NEOVADIOL DNEVNA NJEGA ZA GUSTOĆU I PUNOĆU KOŽE U PERIMENOPAUZI

Lagana krema koja pomaže nadomjestiti utjecaj perimenopauze na kožu i poboljšati njezin izgled. Sadržava anti age sastojak Proxylane, ekstrakt sjemenki sene i hijaluronsku kiselinu. Koža je gušća i glađa, konture lica su preoblikovane, a čvrstoća i elastičnost poboljšane.

NEOVADIOL NOĆNA NJEGA ZA GUSTOĆU I OBNOVU KOŽE U PERIMENOPAUZI

Lagana osvježavajuća noćna njega koja trenutno osvježava kožu za 2,7 C* , a uz pomoć anti-age sastojka Proxylana, ekstrakta sjemena sene i LHA kiselina djeluje protiv gubitka gustoće i za oblikovanje kontura lica.

NEOVADIOL DNEVNA NJEGA ZA GUSTOĆU I PUNOĆU KOŽE U PERIMENOPAUZI – ZA SUHU KOŽU

Lagana krema koja pomaže nadomjestiti utjecaj perimenopauze na kožu i poboljšati njezin izgled. Sadržava anti age sastojak Proxylane, ekstrakt sjemenki sene i hijaluronsku kiselinu. Koža je gušća i glađa, konture lica su preoblikovane, a čvrstoća i elastičnost poboljšane.

NEOVADIOL HRANJIVA DNEVNA NJEGA PROTIV OVJEŠENOSTI KOŽE U POSTMENOPAUZI

Hranjiva krema koja pomaže nadomjestiti utjecaj menopauze na izgled kože. Namjenjena  vrlo suhoj, zreloj koži, a sastojci kao što su Proxylane, ekstrakt sjemena sene , vitamin B3 i Omega kiseline 3, 6, 9 učinkoviti su u svom djelovanju protiv bora,  nadoknađuju gubitak lipida i učvršćuju kožu.

NEOVADIOL HRANJIVA NOĆNA NJEGA ZA ČVRSTOĆU KOŽE U POSTMENOPAUZI

Bogata, umirujuća noćna njega koja smanjuje utjecaj menopauze na kožu. Anti-age sastojak Proxylane,  i kombinacija ekstrakta sjemena sene i Omega kiseline 3-6-9 nadoknađuje gubitak lipida, zaglađuje i vraća koži osjećaj ugode.

Žene svoje strasti i snove ne moraju „staviti na pauzu” samo zato što su ušle u menopauzu. Kako bi im olakšao promjenu, Vichy informacije o menopauzi čini dostupnijima, a stručnost usmjerava u razvoj linije Neovadiol – ekspertne linije za njegu kože u svakoj fazi menopauze.

Otkrijte i MenoTalks platformu te facebook grupu Nema Pauze u Menopauzi u kojoj žene mogu razmijeniti iskustva menopauze s drugim ženama i inspirirati se, budući da je menopauza razdoblje kroz koje žena može proći sretno, baštineći sve blagodati životnog iskustva i zrelosti.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo