Novosti

Sve je spremno za treći Falkensteiner Punta Skala triatlon

Rekordnih 450 prijavljenih iz 12 zemalja, natjecat će se u nedjelju 5. lipnja 2016. na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu.

Najvažnija utrka na Falkensteiner Punta Skala triatlonu je Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini (1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja) na kojoj će nastupiti oko 140 natjecatelja, od čega je polovina iz inozemstva.

Natječe se i Ironwoman

Među prijavljenima je i triatlonka Đurđica Orepić, poznata i kao Ironwoman, koja je svoj prvi maraton otrčala s 47 godina. Đurđica od tada pobjeđuje na natjecanjima diljem svijeta, a nedavno je osvojila kvalifikaciju za Ironman World Championship 2016. koji se održava na Havajima.

Poznati fitness trener Mario Valentić već treći put dolazi na Falkensteiner Punta Skala triatlon i ove će godine plivati dva kilometra u štafeti. U sastavu štafete sudjelovat će i austrijska reprezentativka Sara Vilić koja se u Punta Skali priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Na Prvenstvu Hrvatske natječu se također i Dejan Patrčević, pobjednik ovogodišnje utrke Wings for Life u Hrvatskoj sa pretrčanih 56 kilometara, te Slovenac Matija Meden koji je nedavno na Malti pobijedio na utrci dugog triatlona.

“Jako volim trčanje, za mene je ono najbolje fizičko i psihičko ‘resetiranje’ i posljednje dvije godine postalo je moj način života. Priroda, pozitivna energija, napredak iz treninga u trening i divna poznanstva samo su neke od stvari za koje sam se ‘zakačila’ i od njih se više ne odvajam. Veselim se Punta Skali i svoju ću dionicu otrčati najbolje što mogu“, rekla je voditeljica Ana Radišić koja će ovaj vikend na triatlonu trčati 21 kilometar.

Mogu sudjelovati i profesionalci i rekreativci

Najmasovnija utrka je ona s 5 i 10 kilometara trčanja na koju se prijavilo više od 200 natjecatelja, većinom rekreativaca. Posebnost ove utrke je u tome što natjecatelji tijekom nje odlučuju hoće li trčati pet kilometara odnosno jedan krug ili deset kilometara odnosno dva kruga. Velika zaljubljenica u trčanje, glumica Ecija Ojdanić, pokušat će prijeći dionicu uz more dugu deset kilometara.

“Trčanje me opušta, prazni mi glavu i podiže raspoloženje. Priznajem da sam postala pomalo ovisna. No, bolje biti ovisan o trčanju nego, primjerice, o pušenju“, izjavila je Ecija.

Na ovogodišnjem triatlonu u plivanju, vožnji bicikla i trčanju mogu se natjecati rekreativci svih razina fizičke spremnosti, kao i profesionalci. Natjecatelji mogu birati između četiri različite discipline: Supersprint Triatlon, trčanje dionicom uz more dugoj pet ili deset kilometara, Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu, uključujući i onaj s štafetama te Akvatlon, pojasnio je direktor utrke Zlatko Parać.     

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo