Svečano otvoren preuređeni stan za obitelji djece s malignim bolestima - Ordinacija.hr

Novosti

Svečano otvoren preuređeni stan za obitelji djece s malignim bolestima

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

U sklopu kampanje “Ordinacija iz bajke” koju Ordinacija.hr i Večernji list provode zajedno s partnerima projekta – tvrtkama HEP, Janaf, Uniqa osiguranje, Lipovica, JUB i PRIMA namještaj – u Gajevoj 28 u centru Zagreba 20. lipnja svečano je otvoren preuređeni stan koji koriste roditelji čija djeca boluju od malignih bolesti i liječe se u zagrebačkim bolnicama.

Stan od 140 kvadrata kroz koji godišnje prođe stotinjak roditelja do prije nekoliko mjeseci bio je u derutnom stanju, a zahvaljujući ovoj akciji i partnerima projekta, danas je kompletno preuređen.

Slobodno nam se javite

“Možda niste ni svjesni koliko mnogo ste učinili za one kojima je pomoć toliko potrebna, za naše male borce i njihove roditelje, i zato vam svima od srca hvala”, kazao je Krešimir Celić, predsjednik Kluba HEO – Prve hrvatske udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti pred brojnim uzvanicima koje je potom proveo kroz sve prostorije preuređenog stana.

Zidovi su nanovo okrečeni u žutu, narančastu, ljubičastu ili plavu boju, u cijelom stanu su postavljeni novi radijatori, a kuhinja i svi popratni kućanski aparati u njoj stari su tek nekoliko tjedana. U spavaćim sobama nalaze se novi kreveti, a ormari, stolovi, kutne garniture i ostali namještaj također “mirišu na novo”, baš kao i kupaonica u kojoj su uz nove pločice postavljene i dvije nove tuš kabine te perilica rublja.

“Liječenje oboljele djece veliki je trošak za obitelji, koje često moraju podizati kredite kako bi bili uz dijete, te nerijetko danima ili mjesecima ostaju u Zagrebu. Zato je za sve njih ovaj stan otvoren u svakom trenutku. Napominjem i kako je stan otvoren i za sve druge osobe sa socijalnim ili zdravstvenim problemima pa se nemojte ustručavati javiti nam se”, istaknuo je Celić.

Podržimo ovakve akcije

Na svečanosti otvorenja glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić svim prisutnim partnerima uručio je zahvalnice te istaknuo kako je cilj Večernjeg lista nastaviti s ovakvim akcijama.

“Pozivam sve partnere koji su sudjelovali u ovom projektu da i dalje nastave podržavati ovakve i slične akcije”, zaključio je Klarić.

Ordinacija iz bajke

Elvis Sprečić

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell     

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo