Novosti

Svi na Pedalafest – prvi biciklistički festival!

Pedalafest – biciklistički festival održat će se u Zagrebu od 7. do 9. lipnja 2012. godine, u i oko doma HDLU-a na Trgu žrtava fašizma.

“Sad već to svi znaju – veći broj bicikala u gradovima doprinosi povećanju kvalitete života, a to ćemo moći zorno vidjeti na Pedalafestu gdje će biti kreiran jedan pravi mali biciklistički grad”, poručuju organizatori iz Sindikata biciklista.

kPedalafest je punokrvni festival gdje ćete moći vidjeti biciklističke filmove, sudjelovati u šarenim radionicama, predavanjima, panelima, izložbama, koncertima i drugim aktivnostima. Svime time zajedno ćemo promovirati bicikl kao idealno prijevozno sredstvo za grad.

Ovaj festival će činiti ugodni razgovori o održivim gradovima, zelenim tehnologijama, biciklističkim startup tvrtkama, javnom prostoru, socijalnom poduzetništvu, putovanjima biciklom po svijetu. U njemu će gostovati nezavisni stručnjaci iz područja urbane mobilnosti, političari, poduzetnici koji kroz svoju djelatnost koriste bicikl, kao i likovni, filmski i koncepualni umjetnici. Festival će, istovremeno, poslužiti i kao prostor za afirmaciju mladih filmskih stvaratelja kroz dio programa u kojem će se prikazivati domaća filmska ostvarenja koja se bave ili su u dodiru s tematikom biciklizma.

Kroz konferencijski program festival okuplja i predstavnike biciklističkih udruga iz preko 20 gradova regije i Europe. Konferencija će kao forum za diskusiju stručnjaka i zainteresiranih sudionika iz srodnih područja kreirati prostor za razmjenu iskustava i izgradnju regionalne platforme za zagovaranje razvoja biciklizma i gradskih prometnih sustava koji podržavaju realizaciju ideje biciklističkih gradova.

Više informacija potražite na http://pedalafest.org/

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo