Novosti

Svi na svečano otvorenje Dječjeg sajma!

Svečano otvorenje 5. Dječjeg sajma započinje danas, 1. listopada, u Areni Zagreb, i to u 14 sati. Sajam će otvoriti gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, a manifestaciju će svojim prisustvom uveličati iLeonarda Boban, ovogodišnja ambasadorica sajma i majka petero djece.

Na preko 5.500 m² predstavit će se više od 120 izlagača iz Hrvatske i inozemstva (BiH, Makedonija, Njemačka, Italija, Engleska, Slovenija…), čime 5. Dječji sajam dobiva potvrdu međunarodnog događaja.

kPosjetitelje očekuju najnoviji proizvodi i usluge uz posebne sajamske popuste, 30 sati kulturno-zabavnog programa na glavnoj pozornici te isto toliko na športskom poligonu uz razna natjecanja

Najmlađe će zabavljati najdraže dječje maskote, klaunovi, žongleri i mađioničari, kazališne predstave, edukativne radionice, škola skijanja na suhom, mačevanje, ragbi, nogomet, karate, nastupi plesnih i glumačkih skupina.

Dodijelit će se nagrade pobjednicima “Mini foto-natječaja” i otkriti tko su ovogodišnja “Lica sajma“ te još mnogo drugih zanimljivosti očekuje sve mališane i njihove roditelje.

Humanitarna akcija za Dječji dom sv. Terezije od malog Isusa

Već tradicionalna humanitarna akcija Dječjeg sajma ove godine ide u prilog dječici u domu Sv. Terezije od malog Isusa u kojem borave djeca od 8 mjeseci do 9 godina.

Roditelj na prvom mjestu

U sklopu tradicionalnog modnog dana koji će biti u subotu 2. listopada u 17 sati, održat će se i akcija udruge “Moderna Hrvatska“ pod nazivom Roditelj na prvom mjestu. Uz male manekene iz agencije “Fashion Team Kids“, reviju će nositi i poznati roditelji koji će nositi majice udruge sa sloganima koji promoviraju roditeljstvo i obiteljske vrijednosti.

PLIVA “Bolnica za medvjediće”

kMališani će sa studentima medicine liječiti svoje plišane ljubimce, a svatko tko to učini dobit će Diplomu za hrabrost. Pliva ovaj projekt provodi u suradnji sa studentskim udrugama SSHLZ i EMSA, a cilj je pripremanje najmlađih za susret s liječnicima i suzbijanje straha od odlaska liječniku.

Hitna pomoć, vatrogasci, policija i Crveni križ

Djeca će moći vidjeti kako je to biti policajac, razgledati kola hitne pomoći i biti pravi mali vatrogasci na jedan dan.

Crveni križ u suradnji s Dječjim sajmom organizira akciju dobrovoljnog davanja krvi. Molimo sve koji su mogućnosti da se pridruže ovoj humanoj akciji i pomogli spašavanju života i opskrbe bolnica krvnim dozama.

Sajam se održava uz počasno pokroviteljstvo Gradskog poglavarstva
grada Zagreba. Na otvorenju će nastupit Plesni klub “Lana”, “Zagrebačke
mažoretkinje“ i dječji zbor “Arija“.

Radno vrijeme sajma: petak od 14 do 19 sati, subota i nedjelja od 10 do 19 sati.

Više informacija potražite na www.djecjisajam.com

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo