Novosti

“Svijet na tanjuru” – Festival svjetske kuhinje

Upoznajte okuse i mirise Amerike, Azije i Europe na desetodnevnom festivalu svjetske kuhinje “Svijet na tanjuru” od 28.8. do 6.9. na Europskom trgu u Zagrebu!

Danas, na otvorenju festivala, časti vas Baranjska Citadela besplatnim tradicionalnim gulašem, što će biti popraćeno zvucima tamburica i plesom snaša, a prikupljenim donacijama kupuje se školski pribor štićenicima dječjega doma u Vugrovcu!

Za egzotični dio festivala pobrinuli su se japanski restoran Ginger Sushi, kineski restorani Asia i Wok’n’roll, korejski restoran Onsemi, azijski restoran Umami grill i Tigris Oaza s azijskim delicijama. Dašak Rusije donosi izlagač Ruske delicije, bavarske specijalitete priprema restoran Maximilian, a makedonsku kuhinju restoran Sv. Nikola. Uz dobru hranu godit će i čaša francuskog vina Vinolicous, a ostatak internacionalne vinske ponude osigurava vinoteka Bornstein. Šećer na kraju donose turske baklave Lokum i francuske slastice Amelie.

U suradnji s veleposlanstvima, udrugama i društvima stranih zemalja koje djeluju u Zagrebu, svakog dana prikazat će se ljepote zemalja čiju kuhinju predstavljamo. Imat ćete priliku zaigrati američki nogomet, zaplesati orijentalne plesove, upoznati kinesku kaligrafiju i hindski jezik te izraditi origami! Kada se spusti večer, diže se platno i počinju projekcije stranih filmova na otvorenom!

Festival svjetske kuhinje u organizaciji Dobre Vibre podržala je i Turistička zajednica grada Zagreba te Ured za gospodarstvo grada Zagreba.

Radno vrijeme festivala od 11 h do 22 h, petkom i subotom do 23 h.

Za put oko svijeta ne treba vam ni putovnica ni karta, samo put pod noge do Europskog trga! Cijeli svijet vas čeka iza ugla!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo