Novosti

Svjetski dan atopije uz popuste i savjete dermatologa

La Roche – Posay

Olakšajte simptome atopijskog dermatitisa svog djeteta pridržavajući se savjeta o tretiranju kože prije spavanja.

Svjetski dana atopijskog dermatitisa obilježava se 14. rujna pa je La Roche – Posay  u suradnji s dermatolozima pripremio praktične savjete za roditelje čija djeca pate od te kronične upalne bolesti.

Neurodermitis (atopijski dermitis) – najčešća upalna bolest kože u dječjoj dobi

Simptomi atopijskog dermatitisa su crvenilo i nadražena koža koja ne prestaje izazivati potrebu za češkanjem što u konačnici značajno utječe na kvalitetu života.

Koža sklona atopiji između ostalog remeti i miran san djece, a studije pokazuju kako djeca koja pate od atopijskog dermatitisa spavaju sat vremena kraće. 

Kožne probleme pogoršavaju grinje, duhanski dim i suhi zrak, a biljke i kućni ljubimci mogu biti okidači alergije. Temperatura prostora jednako je važan faktor i valja pripaziti da ne bude pretoplo ili prehladno u okruženju u kojem dijete provodi najviše vremena, savjetuju. 

S njegom kože sklonom atopijskom dermatitisu potrebno je započeti već pri tuširanju, a pritom je potrebno odabrati nježna sredstva.

Redovita primjena proizvoda za njegu kože od najmanje jednom dnevno, podjednako je važna. Također, antialergijske i protuupalne je proizvode potrebno nanositi i nakon smirenja kože, pa čak i ukoliko se koža u cijelosti izliječi.

Neprijatelj osoba sa suhom kožom i s atopijskim dermatitisom tvrda je voda te se umjesto tuširanja radije preporuča kupka. 

Za sušenje bi najbolje bilo koristiti čiste ručnike većeg broja vlakana koji nisu tretirani u  omekšivaču kako ne bi došlo do ponovnog pogoršava nepovoljnog stanja kože.

Smeta vam miris omekšivača za rublje, novina ili dezodoransa? Provjerite jeste li bolesni

La Roche – Posay je razvio liniju prilagođenu atopičarima i osobama suhe kože, a povodom Svjetskog dana atopijskog dermatitisa, Lipikar AP+ linija na popustu je od 35%.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo